Lentopallon Mestaruusliigassa kuuden pisteen ottelu: Loimu kypsytti Ettan täysin

Lentopallon Mestaruusliigassa Raision Loimu otti tiistaina tärkeän kotivoiton oululaisesta Lentopalloseura Ettasta.

Loimu voitti kotonaan Kerttulassa erin 3-1. Ettan vietyä tiukan avauserän pistein 28-26 Loimu otti ohjat eikä suostunut niistä enää luopumaan.

Varsinkin ns. pitkän erätauon jälkeen Etta jäi ilman mahdollisuuksia ylivoiman edessä. Kolmessa viimeisessä erässä pisteet menivät 25-21, 25-12 ja 25-9.

Tasaisen vahva hyökkäysrintama kuului Loimun vahvuuksiin tiistaina. Ettan tehot olivat Janne Marttilan ja Ville Sorvojan varassa. Marttila sekä Loimun Tamir Hershko ja Kasimir Vuorinen tekivät 18 pistettä mieheen. Maajoukkuetason yleispelaaja Jan Helenius on Ettalta edelleen loukkaantuneena sivussa.

Kasimir Vuorinen tuli vaihdosta kentälle ensimmäisessä erässä, ja mallikas työskentely toi joukkueen parhaan pelaajan maininnan.

– Alkoi joukkueella näkyä kasvoilla sellainen palo, jollaista tarvitaan. Pelattiin yhdessä ja kovalla asenteella. Itse pyrin oman pelin kautta tuomaan energiaa joukkueelle, Vuorinen kommentoi.

Loimu ja Etta taistelevat pudotuspelipaikoista ja samalla karsintojen välttämisestä. Loimu sai nyt toisen perättäisen voittonsa. Joukkue nousi 32 pisteeseen ja sarjassa kuudenneksi. Loimu, Vantaa Ducks, Karelian Hurmos ja Etta ovat viiden pisteen sisällä.

Keskiviikkonakin on ohjelmassa ”kuuden pisteen ottelu”, kun Etta vierailee Vantaa Ducksin kotikentällä.

Sarjajumbo Team Lakkapää on voittanut vain kerran ja on matkalla liigakarsintoihin. Hurrikaani-Loimaa johtaa liigaa yhdeksän pisteen erolla Savo Volleyhin.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu keskiviikkona kolmella miesten ja kahdella naisten kamppailulla.