Veeti Nikkinen: nuori lentopalloilija sai päävalmentaja Joel Banksin kehut

Kuva: FIVB

Lentopalloilija Veeti Nikkinen teki Suomen paidassa A-maaotteludebyyttinsä perjantaina.

Suomi hävisi Salossa Virolle 0-3, mutta päävalmentaja Joel Banks löysi hyvää varsinkin kokemattomampien pelaajien esityksistä.

– Monta mielenkiintoista nuorta pelaajaa, erityisesti Veeti Nikkinen. Hän tuli hyvin peliin, kun Samuli Kaislasalo sai pienen iskun jalkaansa, Banks kommentoi Lentopalloliiton verkkosivuilla.

Pitkänhuiskea Nikkinen kuuluu todellisiin lupauksiin, sillä hakkuri on syntynyt vuonna 2002. Viime kauden hän pelasi Kuortaneella miesten 1-sarjaa sekä A-juniorien otteluita kotijoukkueessaan Virtain Veikoissa.

Maajoukkuedebyytissään Nikkinen pääsi pelaamaan muun muassa passari-ikoni Mikko Eskon kanssa. Nikkinen kirjautti tililleen kuusi pistettä. Ottelussa Suomi hävisi neljä erää, sillä varsinaisen ottelun päälle pelattiin vielä ylimääräinen erä.

– Hävisimme kaikki neljä erää, se on tietysti huono tulos. Mutta olihan tässä hyviäkin asioita. Vastaanoton kanssa oli vaikeaa, ja siitä tuli peliimme kokonaisuudessa liikaa stressiä, Banks sanoi.

Koska koronaviruspandemia sekoitti lentopallovuoden, perjantainen kamppailu oli Suomelle vuoden ainoa virallinen maaottelu.

– Kun ollaan ihan rehellisiä, niin odotin voittoa tältä illalta. Tuntui vain, että miehet ottivat liikaa painetta ja eivät saaneet peliä kulkemaan. Teimme leirirupeamalla kovasti töitä, mutta pelissä ei ollut tarpeeksi hyviä hetkiä.

– Haluan kiittää seuroja ja seurajohtajia hyvästä yhteistyöstä tämän kesän ajalta. Toki olisin halunnut, että aikaa on 20 viikkoa eikä 20 päivää. Seuraavan kerran pääsemme tekemään yhdessä töitä ilmeisesti huhtikuun puolivälissä. Siitä sitten kovalla työllä kohti EM-kisoja, suunnitteli valmentaja Banks.

Suomen miesten maajoukkueleiritys päättyi. Suomen tähtäin on tiukasti ensi syksyssä. Yksi EM-kisojen alkulohko pelataan Tampereella. Yhtenä kisaisännistä (muut ovat Viro, Tshekki ja Puola) Suomi saa automaattisesti paikan lopputurnaukseen.