Suomi voimaton vuoden ainoassa virallisessa ottelussaan

Kuva: CEV.eu

Viron miesten lentopallomaajoukkue voitti Suomen harjoitusottelussa perjantaina.

Salossa vieraillut Viro antoi isännille kylmää kyytiä ja vei ottelun erin 3-0. Ottelun erät päättyivät (Suomi ensin mainittuna) pistein 20-25, 15-25 ja 20-25.

Varsinaisen ottelun jälkeen pelaamista jatkettiin harjoitusmielessä. Neljännenkin erän voitti Viro (25-22).

Suomen avauskokoonpanossa pelasivat passari Mikko Esko, hakkuri Samuli Kaislasalo, keskitorjujat Tommi Siirilä ja Severi Savonsalmi, yleispelaajat Niklas Seppänen ja Niko Suihkonen sekä libero Lauri Kerminen.

Ottelun edetessä kokoonpano eli, ja vastuuta sai muiden muassa maaotteludebytantti, hakkuri Veeti Nikkinen.

Viron Oliver Venno (22 pistettä) oli suomalaisille mahdoton pideltävä. Suomelle Antti Ronkainen teki ylimääräinen erä mukaan lukien 10 pistettä.

Keskiviikkona Suomi ja Viro kohtasivat kahdessa epävirallisessa maaottelussa. Joel Banksin valmentama Suomi voitti molemmat kamppailut. Torstaina taas pelattiin kuusieräinen rupeama, jonka Viro vei hyväkseen 5-1.

Perjantaisen tappion katkeruutta lisää se, että kamppailu oli todennäköisesti Suomen miesten ainoa virallinen ottelu vuonna 2020. Valmentaja Banks myönsi, että vaikeuksia riitti.

– Kun ollaan rehellisiä, niin odotin voittoa tältä illalta. Tuntui vaan, että miehet ottivat liikaa painetta eivätkä saaneet peliä kulkemaan. Teimme leirirupeamalla kovasti töitä, mutta pelissä ei ollut tarpeeksi hyviä hetkiä, kommentoi Banks.

– Hävisimme kaikki neljä erää, se on tietysti huono tulos. Mutta oli tässä hyviäkin asioita. Monta mielenkiintoista nuorta pelaajaa, erityisesti Veeti Nikkinen. Hän tuli hyvin peliin, kun Samuli Kaislasalo sai pienen iskun jalkaansa.

Suomen maajoukkueleiritys päättyy. Kesän kilpakausi meni sivu suun, koska Euroopan lentopalloliitto CEV joutui perumaan kesäliigat koronaviruspandemian vuoksi. Suomen tähtäin on tiukasti ensi syksyssä. Yksi EM-kisojen alkulohko pelataan Tampereella.