Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Samuli Kaislasalo siirtyy takaisin Suomen kentille ja Hurrikaani-Loimaan joukkueeseen.

Hurrikaani kertoi perjantaina, että seura on kiinnittänyt maajoukkuehakkuri Kaislasalon vuoden mittaisella sopimuksella.

Kahdella viime kaudella ”Kaisla” on pelannut ammattilaisena Kreikassa ja Belgiassa. Mennyt kausi kului belgialaisessa Lindemans Aalstissa. Mestaruusliigakokemusta hänellä on Hurrikaanista, LEKA Volleysta, Rantaperkiön Iskusta ja Raision Loimusta.

Forssa on Kaislasalon kotipaikka, mutta yhtymäkohtia Loimaallekin on.

– Onhan tämä pieni riski tuoda forssalainen Loimaalle, mutta omasta suvusta puolet on Loimaalta. Uskon, ettei ongelmia sopeutumisessa esiinny, Kaislasalo sanoo.

– Katseet olivat ensisijaisesti ulkomaankentillä, mutta varteenotettavaa vaihtoehtoa uudesta seurasta ei tullut. Loppujen lopuksi oli helppo ratkaisu tulla yhteen maan parhaista lentopallo-organisaatioista.

Suomea Kaislasalo on edustanut 49 A-maaottelussa. Hän kuuluu myös kesän 2020 maajoukkueleiritykseen. Lupaava 205-senttinen urheilija taistelee tosissaan ykköshakkurin paikasta joukkueessa, joka valmistautuu EM-kisoihin 2021. Yksi alkulohko pelataan Tampereella.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa LP Viestin uusi yleispelaaja on hollantilainen Anniek Siebring, 23. Hän on seurahistorian ensimmäinen hollantilaispelaaja. Viime kauden Siebring vaikutti Saksan Bundesliigassa. Pelaajalla on 180 senttimetriä pituutta.

Hyvä uutinen Viestille on myös Noora Kososen paluu joukkueeseen. Maajoukkueyleispelaaja piti pitkään ovet auki kansainvälisille kentille, mutta hänen sopimuksensa ulkomaanpykälä umpeutui aiemmin heinäkuussa.

Hankintoja tehneet Hurrikaani ja Viesti lähtevät alkavalla kaudella lentopallon Mestarien liigaan. Hurrikaani yrittää liigaan alkukierrosten kautta, Viesti taas saa paikan Mestarien liigan ensimmäiseen varsinaiseen vaiheeseen, alkulohkoihin.