Lentopallon siirtouutisia Suomesta ja Virosta

Kuva: FIVB

Suomen maajoukkueen lentopalloilija Sauli Sinkkonen siirtyy Viron liigaan.

Keskitorjuja Sinkkosen uusi seura on Saaremaa Võrkpalliklubi. Viime kauden hän vaikutti Romanian lentopalloliigassa.

Romaniassa asiat eivät sujuneet toivotulla tavalla. ”Sinko” vaikuttaakin helpottuneelta sinetöityään pelaajasopimuksen Pohjois-Eurooppaan.

– Viime kausi oli vähän haastava, siellä oli kaikennäköistä ongelmaa. Kun kuulin, että Saaremaalla paikka aukeaa, oli helppo työ viedä loppuun sopimusneuvottelut, Sinkkonen sanoi Võrkpall24.ee-sivuston haastattelussa.

Ammattilaisena Sinkkonen on pelannut myös Belgiassa ja Ranskassa. Mestaruusliigassa hän on viimeksi edustanut Akaa-Volleyta. Keskitorjujan kasvattajaseura on äetsäläinen FC-57.

Maajoukkueessa Sinkkonen kuuluu kokeneeseen kaartiin. Hän on edustanut Suomea sekä MM- että EM-kisoissa. A-maaotteluita 30-vuotiaalla ja 201-senttisellä urheilijalla on 126 kappaletta.

Sinkkosen siirto on toinen merkittävä maajoukkuetason uutinen muutaman päivän sisään. Viime viikolla varmistui, että tähtilibero Lauri Kerminen siirtyy Moskovan Dynamoon. Edelliset viisi kautta hän edusti Kuzbass Kemerovoa. Tilille tuli muun muassa Venäjän liigamestaruus.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Hämeenlinnan Lentopallokerho on hankkinut yhdysvaltalaisen yleispelaajan Alyse Wallace-Fordin, 23. Viime kaudella hän pelasi Saksan Bundesliigassa sekä Puerto Ricossa.

Pohjois-Amerikan yliopistoliigassa Wallace-Ford edusti South Carolinaa ja Arizona Statea. Viimeisellä yliopistokaudellaan (2017) Arizona Statessa hän oli joukkueen paras tappolyöntitilastossa 363 merkinnällään.

Lentopallokerho muuttuu rajusti viime kauteen nähden. Uusia pelaajia ovat Venessa Loukonen, Bettina Yli-Sissala, Tuuli Tuominen, paluumuuttajat Yasmine Madsen ja Daniela Öhman sekä kansainväliset hankinnat Wallace-Ford, Brianna Doehrmann ja Erica Di Maulo.