Eemeli Kouki joutui ottamaan etäisyyttä lentopalloon, mutta uskoo taas menestykseen

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Eemeli Kouki jatkaa Hurrikaani-Loimaan joukkueessa. Yleispelaaja teki loimaalaisseuran kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

”Keke” Kouki, Raision Loimun kasvatti, aloittaa kuudennen kautensa Hurrikaani-paidassa. Hän on edustanut Mestaruusliigassa myös Loimua sekä rovaniemeläistä Team Lakkapäätä. Kaudella 2017-2018 Kouki haki kokemusta Romanian pääsarjasta ja pelasi kauden ajan Steaua Bukarestissa.

Kouki on kärsinyt viime vuosina pahoistakin loukkaantumisista. Mies ei ole saanut annettua joukkueelle sitä, mitä hän on itse tahtonut. Välillä on ollut erittäin raskasta.

– Viime kauden jälkeen tuntui, että oli pakko ottaa hiukan etäisyyttä pelaamiseen. Kroppa ja sitä kautta ehkä pääkin oli joutunut aika kovalle koetukselle viimeisen parin kauden aikana, Kouki sanoo Hurrikaanin tiedotteessa.

Koronaviruksen aiheuttama, poikkeuksellisen pitkä lajitauko tuli oikeaan aikaan.

– Kesällä on ollut hyvää aikaa tehdä sellaisia juttuja, joihin ei normaalisti olisi ollut mahdollisuutta. Samalla tietysti kuitenkin olen pitänyt peruskunnosta huolta.

Suomen maajoukkueessakin esiintyneen Koukin uusi sopimus Hurrikaanin kanssa on yhteensattumien summa. Moni asia on loksahtanut kohdalleen.

– Pari viikkoa sitten vaimoni sai hieman yllättäenkin töitä Loimaalta, joten aloimme keskustella Hurrikaanin kanssa tulevasta kaudesta. Yhteisymmärrykseen päästiin melko pian, ja on mahtavaa, kun molemmat muuttavat Loimaalle. Päivittäinen ajaminen jää pois, ja aikaa sekä jaksamista riittää varmasti myös enemmän.

– Joukkueemme on nuorekas mielenkiintoinen. Uskon meillä olevan jälleen hyvät mahdollisuudet menestyä!

Hurrikaanissa ollaan tietysti erittäin mielissään Eemelin jatkosopimuksesta. Toiminnanjohtaja Anssi Rämö laskee, että yleispelaajaosasto on valmis.

– Tämä on loistava juttu! Joukkueen kokoaminen erikoiskevään ja -kesän keskellä ei ole ollut helppoa. Olemme erittäin innoissamme tulevan kauden joukkueesta. Työtä pelkäämätön joukkue palaa takaisin parketille ensi viikon maanantaina. Siitä alkaa tämän joukkueen yhteinen taival kohti menestystä, kertoo Rämö.

Hurrikaanin joukkue alkaa olla koottu. Hakkuri Antti Ropponen ja keskitorjuja Henrik Porkka siirtyivät Sveitsiin, mutta tilalle saapui maajoukkuemiehiä: Niklas Seppänen ja Samuli Kaislasalo. Verkot ovat vesillä vielä yhden keskitorjujan verran.