Suomen lentopallonaiset vihdoin maaotteluiden makuun

Kuva: CEV.eu

Suomen naisten lentopallomaajoukkue pääsee EM-karsintataistoon vasta ensi vuoden puolella, mutta etelänaapuri Viro tarjoaa tällä viikolla tervetulleen haasteen.

Virossa pelataan kolme Suomen ja Viron välistä harjoitusottelua: keskiviikkona, torstaina ja perjantaina. Pelipaikkana on Paide, joka sijaitsee noin sata kilometriä Tallinnasta kaakkoon.

Keskiviikon ja torstain ottelut alkavat kello 18. Perjantaina pelataan päiväottelu kello 12 alkaen.

Tapio Kangasniemen valmentama Suomen maajoukkue on leireillyt heinäkuussa Kuortaneella ja Kyyjärvellä. Viron uutena päävalmentajana toimii Lorenzo Micelli.

– Nyt on oikea aika ensimmäiselle vakavalle testille, Micelli sanoo Viron lentopalloliiton verkkosivuilla.

– Olemme harjoitelleet yhdessä pitkään, ja nyt pääsemme kokeilemaan, miten opittua sovelletaan. Suurempi tavoite on EM-karsinnoissa. Niitä varten saamme nyt hyvää informaatiota.

Euroopan lentopalloliitto CEV vahvisti äskettäin EM-karsintojen poikkeusjärjestelyt. EM-karsinnat oli tarkoitus viedä läpi normaalisti, siten, että karsintalohkon kaikilla joukkueilla olisi ollut kolme koti- ja kolme vierasottelua. Kamppailut olisi käyty elo- ja syyskuussa.

Koronaviruspandemian vuoksi CEV joutui panemaan aikataulun ja järjestelyt uusiksi. Suomi, Montenegro, Slovakia ja Kosovo vievät karsinnat läpi kahdessa turnauksessa: ensimmäinen alkaa Montenegrossa 7. tammikuuta ja toinen Slovakiassa 14. tammikuuta.

Viime vuonna Suomen naiset pelasivat EM-lopputurnauksessa ensimmäisen kerran 30 vuoteen.

Suomen naisten lentopallomaajoukkueen leiripelaajia 2020

Kaisa Alanko, Katja Kylmäaho, Mila Viljanen, Roosa Rautio; Piia Korhonen, Iina Andrikopoulou, Yasmine Madsen; Suvi Kokkonen, Jessica Kosonen, Emmi Riikilä, Viivi Pyhäjärvi, Ronja Heikkiniemi, Riikka Valkonen, Salla Karhu, Hilkka Hujanen; Daniela Öhman, Anna Czakan, Michaela Madsen, Karoliina Friberg, Nea Haatainen; Emilia Joensalo, Tiiamari Sievänen

Viron naisten lentopallomaajoukkueen leiripelaajia 2020

Julija Mõnnakmäe, Karolina Kibbermann; Kristiine Miilen, Nette Peit, Hanna Pajula, Ingrid Kiisk, Eva Liisa Kuivonen, Polina Bratuhhina-Pitou; Kertu Laak, Kadi Kullerkann; Liis Kullerkann, Eliise Hollas, Eliisa Peit; Anu Ennok