Suomen lentopallonaisilla tekemisen meininki: tappiotilanteesta voittoon

Kuva: CEV.eu

Suomen naisten lentopallomaajoukkue voitti Viron harjoitusottelussa keskiviikkona. Ottelu Virossa päättyi erin 3-2.

Erät päättyivät (Suomi ensin mainittuna) pistein 26-24, 16-25, 24-26, 25-11 ja 16-14.

Suomen avauskokoonpanossa pelasivat passari Kaisa Alanko, hakkuri Piia Korhonen, keskitorjujat Daniela Öhman ja Michaela Madsen, yleispelaajat Suvi Kokkonen ja Emmi Riikilä sekä libero Tiiamari Sievänen.

Vaihtopelaajista eniten vastuuta sai Riikilän tilalle tullut Viivi Pyhäjärvi. Korhonen hakkuroi Suomelle 19 pistettä. Kokkonen ehti 18 pisteeseen, mutta virheet painovat oman pelin lukemaan +8.

Vaikka kyseessä oli harjoitusottelu, tapahtumassa vallitsi hyvä tekemisen meininki. Suomen ja Viron miesten viimeviikkoiseen läpsyttelyyn verrattuna nähtiin kelvollista lentopalloa ja kunnon taistelua.

Virossa pelataan vielä kaksi Suomen ja Viron välistä harjoitusottelua. Torstain ottelu alkaa kello 18, ja perjantaina pelataan päiväottelu kello 12 alkaen. Pelipaikkana on Paide, joka sijaitsee noin sata kilometriä Tallinnasta kaakkoon.

Tapio Kangasniemen valmentama Suomen maajoukkue leireili heinäkuussa Kuortaneella ja Kyyjärvellä. Viron uutena päävalmentajana toimii Lorenzo Micelli.

Suomi ja Viro valmistautuvat lentopallon EM-karsintoihin. Koronaviruspandemian vuoksi Euroopan lentopalloliitto CEV joutui panemaan EM-karsintojen aikataulun ja järjestelyt uusiksi. Suomi, Montenegro, Slovakia ja Kosovo vievät karsinnat läpi kahdessa turnauksessa: ensimmäinen alkaa Montenegrossa 7. tammikuuta ja toinen Slovakiassa 14. tammikuuta.

Viime vuonna Suomen naiset pelasivat EM-lopputurnauksessa ensimmäisen kerran 30 vuoteen.

Suomen naisten lentopallomaajoukkueen leiripelaajia 2020

Kaisa Alanko, Katja Kylmäaho, Mila Viljanen, Roosa Rautio; Piia Korhonen, Iina Andrikopoulou, Yasmine Madsen; Suvi Kokkonen, Jessica Kosonen, Emmi Riikilä, Viivi Pyhäjärvi, Ronja Heikkiniemi, Riikka Valkonen, Salla Karhu, Hilkka Hujanen; Daniela Öhman, Anna Czakan, Michaela Madsen, Karoliina Friberg, Nea Haatainen; Emilia Joensalo, Tiiamari Sievänen

Viron naisten lentopallomaajoukkueen leiripelaajia 2020

Julija Mõnnakmäe, Karolina Kibbermann; Kristiine Miilen, Nette Peit, Hanna Pajula, Ingrid Kiisk, Eva Liisa Kuivonen, Polina Bratuhhina-Pitou; Kertu Laak, Kadi Kullerkann;
Liis Kullerkann, Eliise Hollas, Eliisa Peit; Anu Ennok