Suomen vaihtoehtokokoonpanolla meno päällä, Viro niukasti parempi

Kuva: CEV.eu

Viron naisten lentopallomaajoukkue voitti Suomen harjoitusottelussa torstaina. Ottelu Virossa päättyi erin 3-2.

Erät päättyivät (Suomi ensin mainittuna) pistein 28-26, 25-18, 18-25, 17-25 ja 11-15.

Suomen avauskokoonpanossa pelasivat passari Katja Kylmäaho, hakkuri Piia Korhonen, keskitorjujat Daniela Öhman ja Nea Haatainen, yleispelaajat Jessica Kosonen ja Emmi Riikilä sekä libero Emilia Joensalo.

Pelaajista vain kaksi (Korhonen ja Öhman) oli avauksessa keskiviikon kamppailussa. Vaihtoehtokokoonpanokin pelasi varsin pirteästi, joskin 2-0-johdon hupeneminen oli ryhmälle suuri pettymys.

Keskiviikkona Suomi kaatoi Viron erin 3-2. Voitot kolmen ottelun rupeamassa menivät Virolle 2-1, sillä perjantaisen päiväottelun kotijoukkue vei nimiinsä erin 3-0. Pelipaikkana oli Paide, joka sijaitsee noin sata kilometriä Tallinnasta kaakkoon.

Tapio Kangasniemen valmentama Suomen maajoukkue leireili heinäkuussa Kuortaneella ja Kyyjärvellä. Viron uutena päävalmentajana toimii Lorenzo Micelli.

Suomi ja Viro valmistautuvat lentopallon EM-karsintoihin. Koronaviruspandemian vuoksi Euroopan lentopalloliitto CEV joutui panemaan EM-karsintojen aikataulun ja järjestelyt uusiksi. Suomi, Montenegro, Slovakia ja Kosovo vievät karsinnat läpi kahdessa turnauksessa: ensimmäinen alkaa Montenegrossa 7. tammikuuta ja toinen Slovakiassa 14. tammikuuta.

Viime vuonna Suomen naiset pelasivat EM-lopputurnauksessa ensimmäisen kerran 30 vuoteen.

Suomen naisten lentopallomaajoukkueen leiripelaajia 2020

Kaisa Alanko, Katja Kylmäaho, Mila Viljanen, Roosa Rautio; Piia Korhonen, Iina Andrikopoulou, Yasmine Madsen; Suvi Kokkonen, Jessica Kosonen, Emmi Riikilä, Viivi Pyhäjärvi, Ronja Heikkiniemi, Riikka Valkonen, Salla Karhu, Hilkka Hujanen; Daniela Öhman, Anna Czakan, Michaela Madsen, Karoliina Friberg, Nea Haatainen; Emilia Joensalo, Tiiamari Sievänen

Viron naisten lentopallomaajoukkueen leiripelaajia 2020

Julija Mõnnakmäe, Karolina Kibbermann; Kristiine Miilen, Nette Peit, Hanna Pajula, Ingrid Kiisk, Eva Liisa Kuivonen, Polina Bratuhhina-Pitou; Kertu Laak, Kadi Kullerkann; Liis Kullerkann, Eliise Hollas, Eliisa Peit; Anu Ennok