Lentopallon Mestarien liiga: Hurrikaani-Loimaa ei lähde, tilalle VaLePa

Hurrikaani-Loimaa ei käytä mahdollisuuttaan lähteä lentopallon Mestarien liigaan syksyllä alkavalla kaudella. Näin aukeaa paikka VaLePalle.

Syy Hurrikaanin päätökselle on koronaviruspandemian aiheuttama epävarmuus.

– Hurrikaanin vastustajaksi tulisi jossain vaiheessa seura maasta, johon Suomesta ja Suomeen on viranomaisten asettamia matkustusrajoituksia. CEV:n (Euroopan lentopalloliitto) taholta tällaiseen mahdolliseen tilanteeseen ei saatu riittäviä selvityksiä, Hurrikaani kertoo verkkosivuillaan.

– Hurrikaanin hallitus katsoi, että joukkueen jäsenten ja seurayhteisön terveyttä ei voida vaarantaa. Hurrikaani-Loimaa ja Jankko lentopallo keskittyvät suunnittelemaan ja toteuttamaan turvallisia Mestaruusliigan otteluita joukkueiden ja yleisön kannalta.

Mestaruusliigan viime kauden runkosarjan parhaana joukkueena Hurrikaani olisi päässyt Mestarien liigan alkukierroksille eli käytännössä karsintoihin. Ensimmäiseen varsinaiseen vaiheeseen, alkulohkoihin, pääsee 20 joukkuetta.

Perjantaina Lentopalloliitto tiedotti, että Suomesta Mestarien liigan alkukierroksille lähtee VaLePa. Aiemmilta vuosilta tuttuun tapaan VaLePa käyttää eurokentillä sponsoroitua nimeä Ford Store Levoranta Sastamala.

Lentopallon naisten Mestarien liigaan on Suomesta lähdössä salolainen LP Viesti. Mestarien liiga on Euroopan tärkein seurajoukkuekilpailu.