Eemi Tervaportti: ”Suomen maajoukkue ei luovuta koskaan, ei koskaan”

Kuva: CEV.eu

Euroopan lentopalloliitto CEV on nimennyt Eemi Tervaportin ja Lauri Kermisen lentopallon EM-kisojen ”suurlähettiläiksi”.

Suurlähettiläitä nimetään kaikista EM-kisojen 2021 järjestäjämaista. Järjestäjämaita on kaikkiaan kahdeksan – neljä sekä miesten että naisten EM-kisoissa.

Passari Tervaportti ja libero Kerminen kuuluvat Suomen ehdottomiin luottopelaajiin. Tervaportti on toiminut joukkueen kapteeninakin.

Suomen maajoukkueen viime vuodet ovat olleet epävakaat. Kun Joel Banks seurasi Tuomas Sammelvuota päävalmentajana kaksi vuotta sitten, seurasi synkkä tappioputki, mutta myöhemmin komea nousu omalle tasolle EM-kisoissa 2019.

Tervaportti toteaakin ”suurlähettilään” puheenvuorossaan, että nyt tarvitaan sinnikkyyttä.

– Lentopallofanit tulevat näkemään sitkeän ja yhtenäisen Suomen maajoukkueen, joka ei luovuta koskaan. Ei koskaan. Olemme todella motivoituneita näyttämään parastamme koko Euroopalle ja kotiyleisöllemme, Tervaportti sanoo.

Tervaportin edustama Jastrzebski Wegiel pelaa kovatasoisen Puolan liigan loppuotteluissa. Kerminen puolestaan pelasi kauden Moskovan Dynamossa. Kohokohta suomalaisliberolle oli eurokisa CEV Cupin mestaruus.

Banks tiimeineen valitsi vastikään miesten pelaajaryhmän kesälle 2021. Lentopallon EM-lopputurnaus 2021 pelataan syksyllä. Kisojen suurimmat järjestäjät ovat Puola ja Tshekki. Lisäksi Suomi ja Viro saavat molemmat yhden alkulohkon järjestettäväkseen.

Puola isännöi yhtä alkulohkoa, puolet neljännesvälieristä ja puolivälieristä sekä kaikki neljän parhaan joukkueen ottelut.

Puolan Gdanskista voi tulla suomalaisten fanien matkakohde. Suomi pelaa mahdolliset pudotuspeliottelunsa juuri Gdanskissa. Jos menestys on aivan satumaista, siirtyy Suomi puolivälierien jälkeen Katowiceen.

Tshekin Ostravassa pelataan yksi alkulohko sekä puolet neljännesvälieristä ja puolivälieristä. Viron-lohko pelataan Tallinnassa, Saku Suurhallissa, ja Suomen-lohko Hakametsän jäähallissa Tampereella.

Lentopallon naisten EM-kisat 2021 käydään Serbiassa, Bulgariassa, Kroatiassa ja Romaniassa 18. elokuuta – 4. syyskuuta.

Suomi yrittää turnaukseen karsintojen kautta. Karsinnat pelataan kahtena viikonloppuna toukokuussa.

Suomen miesten lentopallomaajoukkue keväällä 2021

Passarit: Eemi Tervaportti, Akseli Lankinen

Hakkurit: Urpo Sivula, Aleksi Muukkonen, Aaro Nikula

Keskitorjujat: Tommi Siirilä, Sauli Sinkkonen, Miki Jauhiainen, Severi Savonsalmi

Yleispelaajat: Sakari Mäkinen, Antti Ronkainen, Niklas Seppänen, Niko Suihkonen Veeti Nikkinen

Liberot: Lauri Kerminen, Voitto Köykkä

Päävalmentaja: Joel Banks