Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Kuva: Raision Loimu

Lentopallon Mestaruusliigassa Raision Loimu aikoo jatkaa ”loimulaisella” rungolla, mutta myös ulkomaalaisvahvistuksia on tulossa.

Viime kaudella Loimulla oli suurta epäonnea ulkomaalaispelaajien kanssa. Koronaviruspandemian aiheuttamien ongelmien vuoksi argentiinalaiskaksikosta sekä ruotsalaispelaaja Johan Gruvaeusista jouduttiin luopumaan.

Loimu tiedottaa, että ensi kaudeksi ulkomaalaisvahvistuksia on tulossa kaksi.

Odotuksia nostatetaan erityisesti hakkuriosastolla. Sopimusneuvottelut käyvät kuumina.

– Uusi hakkuri tulee aivan maailman kärkipään lentopallomaasta. Ykköshakkurin sopimus päästäneen tiedottamaan vielä tällä viikolla, Loimu sanoo tiedotteessaan.

Viime vuoden joukkueesta passari Lasse Jylhä vaihtaa maisemaa. Jatkajia ovat puolestaan Väinö Rahko, Sebastian Pozo Hernandez, Eetu Kulmala, Eetu Mäki, Aatu Kulmala ja Tomi Saarinen.

Myös päävalmentaja Per-Erik Dalqvist jatkaa. Hänellä ovat apuna valmentaja Mika Rantanen ja videovalmentaja Ari-Heikki Kulmala.

– Näimme joulutauon jälkeen harvinaisen omavaraisen joukkueen Mestaruusliigan kentillä. Pelasimme hyvin, mutta se viimeinen silaus ja kokemus voittamisesta puuttuivat vielä, Dalqvist kuvailee.

– Jatkoimme harjoittelua suoraan viimeisen liigapelin jälkeen, ja fokus on tällä hetkellä puhtaasti yksilötaitojen hiomisessa ja voiman hankkimisessa. Kaikki ringissä olevat pelaajat työskentelevät kovasti ja ovat nälkäisiä kehittymään.

LiigaPloki: Lentopallon naisten Mestaruusliigassa LiigaPloki on hankkinut kaksi keskitorjujaa: Aliisa Kähkölän (edellinen seura Woman Volley) ja Siiri Vehmasen (Jyväslentis). Yleispelaaja Sara Piippo ja libero Jemina Pasanen jatkavat. Oma kasvatti Noora Hakonen, 18, liittyy liigavahvuuteen.

OrPo: Jessika Mursulan ja Liisa Rinta-Tassin tiet vievät Kuortaneen urheiluopistolta Oriveden Ponnistukseen. Mursula on keskitorjuja ja Rinta-Tassi hakkuri. Ada Aronen, 18, jatkaa OrPossa.

Nurmon Jymy: Katariina Salminen ja Sara Niemi jatkavat Jymyssä. Keskitorjuja Salmiselle jatkopäätös oli helppo.

– Valmennus vaikutti päätökseen kaikkein eniten. Olen saanut paljon uusia oppeja tiimiltä ja päässyt kehittämään itseäni heidän avullaan, Salminen sanoo Jymyn tiedotteessa.

Katariina Salminen. Kuva: Nurmon Jymy

Laihian Lujan 23-vuotias kasvatti tekee töitä urheiluhierojana. Jymyssä hän pystyy yhdistämään lentopalloilun ja varsinaisen ansiotyön.

– Seura pitää pelaajista hyvää huolta, ja olen myös saanut jo vakituisia asiakkaita tältä seudulta.

– Kehityksen taustalla ovat fysiikkaharjoittelu ja monipuoliset lajiharjoitteet. Joukkue vaatii harjoituksissa paljon, mistä tulee itsellekin tunne, että haluaa tehdä harjoitteet kunnialla läpi ja auttaa samalla muita kehittymään. Päättyneellä kaudella sain myös hyvin peliaikaa ja vastuuta, mikä teki minusta pelaajana rohkeamman.

Toistaiseksi parhaan liigakautensa pelannut keskitorjuja Sara Niemi viihtyy kasvattajaseurassaan.

– Karin (Raatikainen) jatkaminen päävalmentajana oli yksi tärkeimmistä perusteista. Yhteinen kieli valmentajan kanssa löytyi hyvin viime kaudella, ja sain mahdollisuuden kehittyä pelaajana, 182-senttinen Niemi toteaa.