Raision Loimun vahvistukset lomautettu

Kuva: Raision Loimu

Lentopallon Mestaruusliigassa Raision Loimu on joutunut lomauttamaan argentiinalaiset vahvistuksensa.

Loimu tiedotti, että seuran oli lomautettava keskitorjuja Facundo Imhoff ja yleispelaaja Ignacio Luengas aiemmin kuluvalla viikolla. Kaksikko on toistaiseksi poissa joukkueen toiminnasta.

Jo kauteen lähdettäessä Loimu teki merkittäviä kulujen leikkauksia. Vallitseva koronavirustilanne on romahduttanut Loimun yleisömäärät noin kolmannekseen normaalista. Samalla ovat romahtaneet otteluista saatavat tulovirrat.

Loimun puheenjohtaja Jukka Rajakangas tähdentää, ettei päätös ollut helppo.

– Pakon sanelemana on tehtävä kipeitäkin ratkaisuja, jotta seuran pitkät perinteet jatkuisivat tulevillekin vuosille. Koronan aiheuttamat taloudelliset haasteet ja yleisökato ovat yksinomaan syynä tähän ratkaisuun, Rajakangas sanoo.

Imhoff ja Luengas eivät ole ehtineet antaa kunnon panosta Loimulle. Terveys- ja turvallisuustilanteen vuoksi argentiinalaisduo saapui Suomeen kauden jo käynnistyttyä. Imhoff on pelannut 24 erässä ja Luengas 12:ssa.

Mestaruusliigassa Loimu on voittanut vain yhden ottelun. Keskiviikkona Akaa-Volley kaatoi Loimun kotonaan erin 3-1.

Tilanne pahenee erityisesti pääkaupunkiseudulla. Siellä koronavirus on edennyt leviämisvaiheeseen, mikä toi ankaria rajoituksia. Vantaa Ducks joutuu siirtämään kotiotteluitaan.

Vantaa Ducksin kotiotteluiden yleisömäärät ovat muutenkin alhaisia, joten liigatason toiminta on vaakalaudalla. Ducks avasikin nopeasti kannattajakampanjan, jonka tavoitteena on varmistaa joukkueen jatkaminen Mestaruusliigassa.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Nurmon Jymy (JymyVolley) puolestaan tiedotti keskiviikkona, että passari Annina Keinonen on toistaiseksi sivussa joukkueen toiminnasta terveydellisten syiden takia.

Kokenut pelintekijä pyrkii palaamaan normaaliin harjoitusrytmiin mahdollisimman pian, Jymy kertoi.

Passipeli Jymyssä säilyy silti hyvissä käsissä. Äskettäin Venla Hyttinen liittyi joukkueeseen. Aiempaa liigakokemusta hänellä on LP Viestistä ja LiigaEurasta. Viime vuodet Hyttinen pelasi ja opiskeli Latviassa.