Suosikkilibero Voitto Köykkä palasi kentille, ja Markus Kaurtokin jo hymyilee

Kuva: Akaa-Volley

Lentopallon Mestaruusliigassa Akaa-Volley pääsi tappiokierteestä, ja terveystilannekin näyttää suotuisammalta.

Voitto Köykkä, maajoukkuetason libero, palasi keskiviikkona kentälle. Juhlan kunniaksi Akaa otti 3-1-kotivoiton Raision Loimusta. Toinen maajoukkuemies Markus Kaurto oli jo pöytäkirjassa, muttei vielä pelannut.

– Nilkkansa loukannut Markus Kaurto käveli Monarin (Toijalan monitoimihallin) käytävillä jo hymyillen ja ilman ontumisia, Akaa raportoi.

Kahden laadukkaan pelaajan ollessa poissa Akaa-Volleylla ei ole peli kulkenut. Loimu-voittoa edelsi kolme tappiota kahdeksaan päivään: takkiin tuli Lentopalloseura Ettalta, Kokkolan Tiikereiltä ja VaLePalta.

Keskiviikkoisen otatuksen jälkeen Akaa-valmentaja Oliver Lüütsepp vaikutti helpottuneelta.

– Ottelun alussa näki, että meillä oli takana pitkähkö, melkein parin viikon ottelutauko, Lüütsepp kommentoi.

– Kun lisäksi pelaajia on ollut sairaslistalla, emme ole harjoituksissakaan voineet pelata täysillä kuusikoilla. Tuntuma tositekemiseen näkyi pelaajien otteissa.

Savo Volley (9 voittoa, 1 tappio) ja VaLePa (8, 1) ovat toistaiseksi omassa kastissaan lentopallon Mestaruusliigassa. Keskiviikkoisessa huippuottelussa VaLePa kaatoi kotonaan Savon suoraan erin 3-0.

Akaa (7 voittoa, 4 tappiota), Tiikerit (7, 3) ja Hurrikaani-Loimaa (7, 4) ovat kärkikaksikon lähimmät haastajat.

Siinä missä Akaa-Volley sai myönteisiä pelaajauutisia, näkymät ovat hankalat Raision Loimussa ja Nurmon Jymyssä.

Loimu tiedotti, että seuran oli lomautettava keskitorjuja Facundo Imhoff ja yleispelaaja Ignacio Luengas. Argentiinalaiskaksikko on toistaiseksi poissa joukkueen toiminnasta. Seuran puheenjohtaja Jukka Rajakangas tähdensi, että päätöksen yksinomaiset syyt ovat koronaviruskriisin aiheuttamat taloudelliset haasteet ja yleisökato.

Nurmon Jymy (JymyVolley) puolestaan tiedotti, että passari Annina Keinonen on toistaiseksi sivussa joukkueen toiminnasta terveydellisten syiden takia. Kokenut pelintekijä pyrkii palaamaan normaaliin harjoitusrytmiin mahdollisimman pian.

Passipelin päävastuu Jymyssä siirtynee Venla Hyttiselle, joka liittyi äskettäin joukkueeseen. Aiempaa liigakokemusta hänellä on LP Viestistä ja LiigaEurasta. Viime vuodet Hyttinen pelasi ja opiskeli Latviassa.