Isabelle Haak: 196-senttinen ruotsalainen maailmanennätysjoukkueen tehopelaaja

Kuva: CEV.eu

Ruotsalainen Isabelle Haak, 21, iskee upeassa vireessä lentopallon maailmanennätysjoukkueessa.

Hakkuri Haakin edustama VakifBank Istanbul selvitti Mestarien liigan ensimmäisen osaturnauksen puhtaalla pelillä. VakifBank voitti kaikki kolme otteluaan ja napsi täydet yhdeksän sarjapistettä.

Keskiviikkona istanbulilaisjoukkue kaatoi Maritsa Plovdivin ”vain” 3-1. LKS Lodz ja Mulhouse (jota edustaa Isabellen sisko Anna Haak) olivat kaatuneet aiemmin 3-0-luvuin. Turnaus pelattiin Plovdivissa, Bulgariassa.

Haak, jolla on mittaa peräti 196 senttimetriä, on Mestarien liigan ensimmäisen viikon jälkeen pistepörssin kakkosena tehtyään kolmeen otteluun yhteensä 52 pistettä. Edellä on Chemik Policea edustava Jovana Brakocevic Canzian (56 pistettä).

Vahvasti on VakifBank edennyt Turkin liigassakin. Joukkue on voittanut 16 ottelustaan 15.

– Kausi on tietysti ollut erilainen, koska otteluissa ei ole katsojia, ja koronavirus on haitannut useita joukkueita, Haak kertoi Expressen-lehdelle.

– Välillä jouduimme karanteeniin, mutta nyt tuntuu, että asiat alkavat viimeinkin rullata. Peli on sujunut aivan ookoo, mutta en tunne itse olevani vielä huippukunnossa, vaatimaton Isabelle lisäsi.

Juniori-ikäisenä Haak alkoi tehdä nimeä Engelholmin joukkueessa ja nousi Ruotsin maajoukkueeseen vain 14-vuotiaana. Vuonna 2016 hän aloitti ammattilaisuran: ennen VakifBankia hän ehti pelata ranskalaisessa Beziersissä ja italialaisessa Scandiccissa.

VakifBank Istanbul on maailman merkittävimpiä lentopalloseuroja. Menestyksillään se on päässyt Guinnessin ennätysten kirjaan kahdesti: 73 ottelun voittoputkellaan sekä otteluvoittoennätyksellään seurajoukkueiden MM-kisoissa.

Lentopallon Mestarien liigaa pelattiin myös Novarassa, Italiassa. Kotijoukkue Novara vei lohkon voitettuaan kaikki kolme otteluaan. Keskiviikkoisessa kärkiottelussa Novara kaatoi Chemik Policen erin 3-2.

Novaran-lohkossa viimeiseksi jäi Suomen maajoukkuepelaaja Michaela Madsenin edustama tshekkiryhmä Olomouc. Se hävisi kaikki kamppailunsa 0-3. Madsen pelasi täydet ottelut ja saalisti 13 pistettä.

Olomoucin tuotteliain pisteidentekijä oli hakkuri Katarina Pilepic, joka pelasi viime kaudella salolaisessa LP Viestissä.

Koronavirusriskien vuoksi lentopallon Mestarien liigan alkulohkot pelataan poikkeukselliseen tapaan. Kaikissa lohkoissa käydään kaksi turnausta ”kuplissa” eli olosuhteissa, joissa lähikontaktit minimoidaan.

Ranskalaisen Nantesin peliä pyörittää maajoukkuepassari Kaisa Alanko. Täksi kaudeksi hän sai joukkuetoveriksi nuoren Suvi Kokkosen, joka pelaa yleispelaajan paikkaa. Hän on esiintynyt välillä hakkurinakin. Stuttgartissa puolestaan liberoi Roosa Koskelo.

Lentopallon miesten Mestarien liigassa suomalaiskunniaa puolustaa passari Eemi Tervaportti. Hän edustaa puolalaista Jastrzebski Wegieliä.

Kaikki suomalaiset joukkueet ovat päättäneet jättää eurokauden väliin.