Sanni Rantanen: nuori lentopalloilija tähtää Suomen maajoukkueeseen

Kuva: Nurmon Jymy

Lentopallon Mestaruusliigassa Sanni Rantanen siirtyy LiigaPlokista Nurmon Jymyyn.

Lupaava, 19-vuotias ja 190-senttinen keskitorjuja palaa Jymyssä tutun valmentajaparin, Kari Raatikaisen ja Teemu Rauhalan, oppeihin.

– Opiskelin peruskoulun viimeisen luokan Kuortaneen yläkoulussa ja jatkoin urheilulukiossa, joten toistemme tunteminen helpottaa varmasti sopeutumista ja vauhtiin pääsemistä, Rantanen toteaa Jymyn tiedotteessa.

Rantanen on Vilppulan Tähden kasvatti. Hän aloitti lentopallon 7-vuotiaana. Ylöjärven Ryhdin joukkueessa hän voitti muun muassa C-tyttöjen SM-hopeaa. Kuortaneella Rantanen pelasi naisten 1-sarjaa kolmen vuoden ajan.

Päättyneellä liigakaudella hän alkoi tehdä lupaavaa läpimurtoa. Runkosarjassa syntyi 112 pistettä ja pudotuspeleissä 19 lisää.

– Olen tavoitteellinen, kunnianhimoinen ja minulla on halu kehittyä jatkuvasti. Menestyksen nälkä on suuri, ja olen parhaimmillani tiukoissa ja kovissa tilanteissa. Minulla on hyvä paineensietokyky.

Rantasen tähtäimessä ovat Pohjois-Amerikan yliopistokentät ja Suomen maajoukkue.

– Tulevalla kaudella panostan kaikkeni lentopalloon. Pyrin kasvamaan ja kehittymään pelaajana. Toivon, että saan urheilustipendin hyvään yliopistoon.

– Maajoukkue kiinnostaa ilman muuta. Aika näyttää, miten kehityn ja mihin se riittää, Rantanen toteaa.

Tiistaina Nurmon Jymy (JymyVolley) kertoi myös libero Nitta Korhosen, 16, kanssa tehdystä sopimuksesta. Varkaudesta lähtöisin olevan Korhosen kasvattajaseura on Varkauden NMKY. Lisäksi hän on pelannut Leppävirran Virissä, Savonlinnan Ajossa sekä Mikkelin Passareissa.

– Lentopallossa parasta on sen monipuolisuus ja se, että kyseessä on joukkuelaji. Omat vahvuuteni lajissa ovat taito lukea peliä ja kova halu treenata, Korhonen toteaa.

Puijo Wolley: Jukka Lehtonen jatkaa kuopiolaisjoukkueen päävalmentajana. Puijo on kahdella liigakaudellaan päivystänyt Mestaruusliigan tyvipäässä. Lehtonen odottaa parempaa.

– Fiilikset ja odotukset ovat todella korkealla tulevan osalta. Joukkue tulee vahvistumaan viime kaudesta, ja se näkyy myös omissa odotuksissa tulevaa kautta ajatellen, kertoo Lehtonen.

Pölkky Kuusamo: Jalissa Trotter palaa passariksi. Ella Autere, Linda Andersson, Viivi Pyhäjärvi ja Jenna Mustonen jatkavat.