Lentopallon SM-hopeajoukkueessa vaihtuu passari

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Jalissa Trotter on jälleen Pölkky Kuusamon pelaaja.

Pölkky Kuusamo tiedotti maanantaina tehneensä passari Trotterin kanssa sopimuksen. Trotter pelasi Pölkyssä kauden 2019-2020, joka katkesi koronaviruspandemian vuoksi ennenaikaisesti.

Keväällä 2020 Mestaruusliigan runkosarja ehdittiin pelata loppuun, ja Pölkky oli ykkönen. Kausi jäi kesken, mutta Pölkky valittiin selkeällä äänienemmistöllä vuoden joukkueeksi.

Trotter palaa Kuusamoon revanssihengessä.

– Viimeksi emme voineet pelata pudotuspelejä, joten Pölkyllä ja itselläni on keskeneräisiä asioita, ja haluan auttaa joukkuetta menestymään. Olen innoissani saadessani mahdollisuuden palata joukkueeseen, Trotter totesi Pölkyn tiedotteessa.

Yliopistourallaan Trotter pelasi Syracuse Universityn joukkueessa. Pölkky-kautensa jälkeen hän on toiminut muun muassa apuvalmentajana Ouachita-yliopistossa.

Passari Venla Huurne jatkaa Pölkyssä. Seura ei ole julkistanut vielä kaikkia sopimuspelaajiaan, mutta Trotterin tulon myötä lienee selvää, että passari Taylor Lindberg suuntaa toisaalle.

Ensi kaudeksi Kuusamoon tulee kova kaksikko Orivedeltä: uusi päävalmentaja Sotiris Gkotsis ja libero Sanna Häkkinen.

Maanantaina Pölkky kertoi myös Ella Autereen, Linda Anderssonin, Viivi Pyhäjärven ja Jenna Mustosen jatkosopimuksista. Menneellä kaudella Pölkky saavutti SM-historiansa kirkkaimman mitalin, hopean.

Sähäkkä yleispelaaja Emilia Kääntä jatkaa Puijo Wolleyssa. Kääntä, 21, on aiemmin pelannut liigaa Nurmon Jymyssä ja LiigaPlokissa.

– Odotan, että joukkueessa säilyy kova työmoraali ja halu kehittyä, jotta yhteiset tavoitteet saavutetaan. Henkilökohtaisena tavoitteenani on kehittää varsinkin heikompia osa-alueita niin lajin kuin fysiikankin puolella, jotta omista suorituksistani tulee tasaisempia, Kääntä kertoo.

Puijo Wolleyssa jatkavat lentopallon Mestaruusliigan seuraavalle kaudelle myös liberot Petra Sahlberg ja Henna Minkkinen.

Nurmon Jymy: Maajoukkuetason passari Mila Viljanen siirtyy Pohjanmaalle LP-Vampulasta.

Savo Volley: Lentopallon miesten Mestaruusliigassa hopeaa ottaneesta joukkueesta lähtee libero Niklas Breilin ulkomaille. Hänen uusi seuransa on belgialainen Caruur Volley Gent.

Kokkolan Tiikerit: Tuore SM-pronssijoukkue jatkaa päävalmentaja Mikko Keskisipilän komennossa.