Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Wasserfaller kuntoutuu ja jatkaa Kuusamossa. Kuva: CEV.eu

Lentopallon naisten Mestaruusliigan hallitseva hopeajoukkue Pölkky Kuusamo on hankkinut libero Sanna Häkkisen ja valmentaja Sotiris Gkotsisin.

Häkkinen, 31, kuuluu lentopalloliigan arvostetuimpiin liberoihin. Hän debytoi pääsarjassa vuonna 2006. OrPossa hän pelasi viisi kautta. Toisena liberona Kuusamossa pelaa Milka Koskenkorva.

– Tämä parivaljakko muodostaa erinomaisen ja osaavan kokonaisuuden vastaanotto- ja puolustusrintamalla. Kaksikko tukee ja kirittää sopivasti toisiaan ja on varmasti yksi vahvimmista liberokaksikoista ensi kaudella, Pölkky arvioi.

Häkkinen ja Gkotsis tulevat Kuusamoon Oriveden Ponnistuksesta. Gkotsisin aloittaessa päävalmentajana päättyy Tuomas Alatalon työ seurassa. Alatalo valmensi Pölkkyä kahteen eri otteeseen.

Jonna Wasserfaller, Pölkyn keskitorjuja ja kapteeni, jatkaa Kuusamossa. Wasserfaller loukkaantui runkosarjan lopulla, mutta polven kuntouttaminen on hyvässä vauhdissa.

Puijo Wolley on puolestaan hankkinut passari Venla Hyttisen. Latviassa vaikuttanut Hyttinen siirtyi kesken viime kauden Suomeen ja Nurmon Jymyyn. Loppukauden hän pelasi Jymyn ykköspassarina.

Helsinkiläisenä Hyttinen on lentopalloliigassa erikoisuus. Hänen kasvattajaseuransa ovat helsinkiläinen PuMa ja vantaalainen VanLe.

Kuopiolainen Puijo Wolley kertoi myös kahdesta merkittävästä jatkosopimuksesta: keskitorjuja Eveliina Smolander ja yleispelaaja Hilkka Hujanen pysyvät vahvuudessa.

OrPo: Orivedellä joukkue pysyy kreikkalaisessa valmennuksessa. Ohjat ottaa Nikolaos Gitzekos, jonka kanssa seura teki kolmivuotisen sopimuksen.

Jatkavista pelaajista ensi kaudelle ovat varmistuneet jo Netta Rekola, Emilia Putkisaari, Annukka Paloniemi, Nea Luntamo ja Lotta Kukkonen.

LP Kangasala: Arttu Keränen jatkaa päävalmentajana. Menneellä kaudella LP Kangasala voitti lentopallon Suomen cupin ja oli ykkönen liigan runkosarjassa. Kausi päättyi koronavirustapaukseen kesken välierien.

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa Juho Rajala jatkaa Vantaa Ducksin päävalmentajana. Seura päätti käyttää valmentajan jatko-option. Ducks sijoittui menneellä kaudella neljänneksi.

Akaa-Volleyn ja päävalmentaja Oliver Lüütseppin tiet erosivat kauden jälkeen. Pudotuspeleissä Akaa-Volley putosi heti ensimmäisessä vaiheessa eli puolivälierissä. Uusi valmentaja julkistetaan torstaina.