Yleisö: Hurrikaani-Loimaa ja Pölkky Kuusamo vuoden joukkueet lentopallon Mestaruusliigassa

Kuva: CEV.eu

Hurrikaani-Loimaa ja Pölkky Kuusamo ovat yleisön valinnat vuoden joukkueiksi lentopallon Mestaruusliigan kaudella 2019–2020.

Koronaviruspandemian takia liigaa ei päästy viemään läpi suunnitellusti. Molemmat sarjat keskeytettiin, eikä SM-mitaleja jaettu.

Verkkolehti Lentopallo.info järjesti kuitenkin yleisöäänestyksen, jossa sai äänestää tarkemmin määrittelemätöntä ”vuoden joukkuetta”.

Hurrikaani-Loimaa ehti varmistaa miesten liigassa (hieman kesken jääneen) runkosarjan voiton, ja ykköspaikka tuli myös vuoden joukkueen vaalissa. Loimaalaisryhmä keräsi 29,5 prosenttia annetuista äänistä.

Jussi Heinon valmentama Hurrikaani voitti 36 runkosarjaottelustaan 30. Sijoituksensa ansiosta joukkueella on ensi kaudella mahdollisuus yrittää Euroopan parhaaseen seurajoukkuekilpailuun, Mestarien liigaan.

Liigan parhaiden pelaajien kokoonpanoon yleisö äänesti Hurrikaanista Antti Ropposen, joka oli ylivoimainen hakkurien kategoriassa.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa runkosarja ehdittiin pelata loppuun, ja kruunun otti Timo Tolvasen valmentama Pölkky (27,6 % äänistä). Pölkky (Kuusamon Pallo-Karhut) pääsee ensimmäistä kertaa seurahistoriassaan Mestarien liigaan – joukkueelle on lohkopaikka varma.

Runkosarjassa Pölkky voitti 28 ottelustaan 23 ja olisi kohdannut puolivälierissä Woman Volleyn. Pudotuspelit jäivät kuitenkin käymättä. Liigan parhaiden pelaajien kokoonpanoon yleisö äänesti Pölkystä Jonna Wasserfallerin, joka sijoittui toiseksi keskitorjujien kategoriassa.

Vuoden joukkueen äänestyksessä kakkospaikat ottivat VaLePa (26,6 % äänistä) ja LiigaPloki (26,3 %). Kolmosiksi nousivat Akaa-Volley (16,4 %) ja LP Kangasala (17,5 %).

Lentopallon Mestaruusliiga 2019–2020, vuoden joukkueet

Miesten liiga

1. Hurrikaani-Loimaa
2. VaLePa
3. Akaa-Volley

Naisten liiga

1. Pölkky Kuusamo
2. LiigaPloki
3. LP Kangasala

Kaikille avoimet parhaiden pelaajien ja joukkueiden äänestykset toteutettiin internetlomakkeella. Ketä tahansa Mestaruusliigassa esiintynyttä pelaajaa ja mitä tahansa joukkuetta sai äänestää. Tulokset edustavat vain Lentopallo.infon järjestämään äänestykseen osallistuneiden mielipidettä. Ääniä annettiin kaikkiaan 16 779.