Lentopalloilija Lauri Kerminen venäläismedialle: ”Palaan Suomeen mahdollisimman pian”

Kuva: FIVB

Huippulentopalloilija Lauri Kerminen on vihdoin pääsemässä Venäjältä Suomeen.

Vaikka koronaviruspandemia pysäytti käytännössä kaiken urheilun, Venäjällä yritettiin viedä lentopalloliiga loppuun. Kerminen vaikuttaa helpottuneelta siitä, että Venäjän lajiliitto päätti hyllyttää kauden.

– Mielestäni Venäjän liigan keskeyttäminen on oikea päätös. Olen tietysti huolissani, mutta yritän vaan pysytellä terveenä. Toivon, että ihmiset ymmärtävät, miten vakava virustilanne on. Palaan Suomeen mahdollisimman pian, Kerminen sanoi Ria Novostille.

Kerminen pelaa hallitsevassa mestarijoukkueessa Kuzbass Kemerovossa. Tällä kaudellakin joukkueen näkymät ovat hyvät. Kuzbass eteni välieriin Mestarien liigassa ja oli mukana mestaruustaistelussa Venäjän liigassa.

Venäjän lentopalloliiga on yksi maailman korkeatasoisimmista.

Venäjän lentopalloliitto päätti vihdoin viime perjantaina keskeyttää sarjatoiminnan. Vielä viikko sitten Pietarin Zenit (valmentajana Tuomas Sammelvuo) ja Lokomotiv Novosibirsk pelasivat CEV Cupia erikoisluvalla. Venäjän liiga on jäissä ainakin huhtikuun 10. päivään asti. Eurocupit oli keskeytetty jo aiemmin.

Koronavaikutukset ovat mittavia Suomessakin. Mestaruusliiga jäi kesken. Mestaruusliigassa paikat CEVin seurajoukkuekilpailuihin määräytyvät runkosarjasijoitusten ja Suomen Cupin pohjalta. Mitaleita ei jaeta kaudelta 2019-2020.

Maajoukkueiden väliset kesäliigat lykkääntyvät. Suomen miesten ja naisten joukkueiden oli määrä aloittaa CEVin alaisissa kisoissa toukokuun loppupuolella. Myös kesäliigojen ykköstaso, kansainvälisen lentopalloliiton FIVB:n järjestämä Volleyball Nations League, lykkääntyy.

Lisäksi koronaviruspandemia siirsi Tokion olympialaiset kesältä 2020. Olympialaisten lentopalloturnaus oli määrä käydä elo- ja syyskuussa.