Pelaaja- ja valmentajauutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Woman Volleyn valmentaja vaihtuu. Teemu Mäkikyröstä tulee päävalmentaja.

Valinnan myötä Tuomas Alatalon maisema vaihtuu vain yhden kauden jälkeen. Alatalo valmensi rovaniemeläisen WoVon runkosarjassa kahdeksanneksi, ja edessä olisivat olleet pudotuspelit. Koronaviruspandemian takia pudotuspelejä ei pelattu kaudella 2019–2020.

Mäkikyrö on WoVossa tuttuakin tutumpi. Hän valmensi joukkuetta useilla kausilla, ja viimeksi hän on toiminut seuran valmennuspäällikkönä. Ensi kaudella lähdetään taas hakemaan pudotuspelipaikkaa.

– Haluamme olla taisteleva, rohkea ja yhtenäinen joukkue, joka pyrkii urheilullisin menetelmin eteenpäin. Meidän täytyy olla sarjan kovakuntoisimpia joukkueita, jos haluamme kehittää pelaajia isompiin ympyröihin. Ostomarkkinoille emme ole edelleenkään lähdössä, Mäkikyrö kertoo WoVon verkkosivuilla.

Naisten Mestaruusliigassa myös OrPo on vahvistanut tulevan kauden valmentajansa: pääkäskijänä jatkaa Sotiris Gkotsis ja kakkosvalmentajana Nikolaos Gitzekos.

– Olen onnellinen, kun saan jatkaa työskentelyä OrPossa. Pidän suomalaisesta lentopallosta ja työskentelystä sen parissa. Tämä paikka tuntuu kodilta. Päätös jatkaa OrPossa oli helppo, koska yhteistyömme seuran kanssa on sujunut loistavasti, kommentoi Gkotsis.

Akaa-Volley: Lentopallon miesten Mestaruusliigassa Oliver Lüütsepp on halukas jatkamaan Akaan päävalmentajana. Hän kertoi asiasta Akaan Seutu -lehdelle. Hakkuri Urpo Sivula ei lähde Suomen maajoukkueeseen tällä kaudella. Hän sai taannoin perheenlisäystä.

Savo Volley: Mestaruusliigan kauden ennenaikainen lopettaminen toi ennenaikaiseen loppuun myös Jukka Tuovisen valmennusuran seurassa. ”Jere” oli jo aiemmin ilmoittanut, ettei hän jatka Savo Volleyssa kauden 2019–2020 jälkeen.

VaLePa: Seura haluaa kunnioittaa Mikko Oivasta ja Olli Kunnaria suuren yleisön edessä. Uransa lopettaneiden huippupelaajien kunniaksi järjestettävän ottelutapahtuman kaavailtu ajankohta on elokuussa. Suunnitelmissa on saada otteluun muita ”kultaisen sukupolven” maajoukkuepelaajia.

Valintoja: Lentopallo.infon lukijat äänestivät VaLePan passarin Mikko Eskon ja LP Kangasalan liberon Tiiamari Sieväsen parhaiksi pelaajiksi lentopallon Mestaruusliigan kaudella.