Yleisö äänesti: Mikko Esko paras pelaaja lentopallon miesten Mestaruusliigassa

Kuva: CEV.eu

Mikko Esko on yleisön valinta parhaaksi pelaajaksi lentopallon miesten Mestaruusliigassa kaudella 2019–2020.

VaLePaa edustava Esko, 41, sai ylivoimaisesti suurimman suhteellisen äänimäärän Lentopallo.infon järjestämässä äänestyksessä*. Hän keräsi peräti 51,8 prosenttia passarikategoriassa annetuista äänistä.

Toiseksi suurimman suhteellisen äänimäärän sai Hurrikaani-Loimaan Antti Ropponen, jolle meni 45,3 prosenttia äänistä hakkurikategoriassa. Kolmanneksi tässä tarkastelussa nousi Akaa-Volleyn libero Voitto Köykkä (43,0 %).

Yli neljänneksen suuruisiin pelipaikkakohtaisiin äänisaaliisiin ylsivät myös VaLePan keskitorjuja David Pettersson (33,7 %) ja yleispelaaja Niko Suihkonen (27,7 %).

Mikko Eskon lentopalloura hakee vertaistaan niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Viisi viime kautta hän on pelannut kotimaan liigakentillä ja VaLePan väreissä – juuri VaLePassa hän aloitti lentopallon seitsemän vuoden iässä.

Sekä SM-kultamitalin että Suomen Cupin voiton Esko on pokannut neljä kertaa. Lisäksi hän on ollut voittamassa Belgian mestaruutta ja cupia sekä Turkin cupia. Lisäksi kansainväliset vuodet veivät hänet Saksaan, Italiaan ja Venäjälle.

Suomen maajoukkueessa ”Mesko” johti peliä maamme parhaissa saavutuksissa: vuonna 2007 Suomi otti sensaatiomaisesti neljännen sijan EM-kisoissa, ja seitsemän vuotta myöhemmin seurasi yhdeksäs sija MM-lopputurnauksessa.

Lentopallon Mestaruusliigassa Hurrikaani-Loimaa ehti varmistaa runkosarjan voiton. Kausi jouduttiin keskeyttämään koronaviruspandemian takia hieman ennen runkosarjan loppua, eikä SM-mitaleita jaettu. Lentopallon Suomen Cupin voitti VaLePa.

* Kaikille avoimet parhaiden pelaajien äänestykset toteutettiin internetlomakkeella. Ketä tahansa Mestaruusliigassa esiintynyttä pelaajaa sai äänestää. Tulokset edustavat vain Lentopallo.infon järjestämään äänestykseen osallistuneiden mielipidettä. Ääniä annettiin kaikkiaan 16 779.