Lentopalloilija Niklas Breilin siirtyy ulkomaille

Kuva: FIVB

Lentopallon maajoukkuepelaaja Niklas Breilin siirtyy Belgian liigaan.

Libero Breilinin uusi joukkue on Caruur Volley Gent. Gent tiedotti hankinnastaan äskettäin somessa.

Päättyneellä kaudella Breilin saavutti SM-hopeaa Savo Volleyn joukkueessa. Mestaruusliigaa hän oli pelannut aiemmin Kokkolan Tiikereissä.

Breilin on Salon Viestin kasvatti. Hänen isänsä Eerik Breilin pelasi takavuosina nuorten maajoukkueessa ja useita vuosia lentopallon pääsarjassa.

Suomen maajoukkueessa Niklas Breilin on käynyt MM-kisat 2018. Lentopallon EM-kisoissa 2021 hän on vahva ehdokas ykköslibero Lauri Kermisen kirittäjäksi. Yksi EM-alkulohko pelataan Tampereella.

Kokkolan Tiikerit palasi mitalikantaan keväällä ottamalla SM-pronssit. Tiikerit jatkaa päävalmentaja Mikko Keskisipilän komennossa.

– On mukava jatkaa töitä. On saatu luotua tukeva pohja, josta on hyvä jatkaa. Ollaan löydetty tietty toimintatapa, jolla seuraa viedään eteenpäin, Keskisipilä kommentoi.

Pelaajista ainakin Aleksi Mäkiluoma jatkaa Tiikereissä. Huhtikuussa ja toukokuun alussa on seuran tarkoitus saada joukkueen runko kasaan.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa passari Venla Hyttinen siirtyy Nurmon Jymystä Puijo Wolleyhin. Uudeksi passariksi Jymy on kiinnittänyt Mila Viljasen.

LP Vampulan riveissä kaksi viimeisintä kautta pelannut Viljanen, 24, on mukana Suomen maajoukkueringissä, jonka tähtäimessä ovat lentopallon EM-karsinnat. Jymy uskoo saaneensa voitontahtoisen pelinjohtajan.

– Jymy jäi viime kaudella mieleeni vahvasta yhteispelistä ja taistelutahdosta. Samaa odotan tulevaltakin kaudelta. Toki myös vahva valmennustiimi vaikutti joukkuevalintaani, Viljanen sanoo Jymyn tiedotteessa.

Tamperelainen Viljanen on LP Kangasalan kasvatti. Kangasalan lisäksi hän on pelannut MesTossa, Puijo Wolleyssa ja Vampulassa.

– Harrastin nuorempana useampaa eri lajia. Lentopallosta innostuin kuitenkin eniten, ja sillä tiellä ollaan.

– Minulla on suuri halu kehittyä ja haastaa itseäni. Tavoitteena tulevalle kaudelle on saavuttaa joukkueen maksimipotentiaali.

Viljasella ovat johtamisen ja markkinoinnin opinnot loppusuoralla, ja hänen on tarkoitus valmistua tämän vuoden aikana. Vapaa-aika kuluu kirjoja lukien ja kuunnellen sekä kansainvälisiä lentopallopelejä seuraten.

OrPo: Passarit Nea Luntamo ja Lotta Kukkonen jatkavat Orivedellä. Kukkonen, 19, on tuttu myös Kuortaneen joukkueesta ja nuorten maajoukkueesta.