VaLePan uusi hakkuri loukkaantui ensimmäisessä liigaottelussaan

Kuva: Akaa-Volley

Lentopallon hallitseva Suomen mestari VaLePa on avannut kautensa Mestaruusliigassa kahdella voitolla ja täydellä kuuden sarjapisteen potilla. Lauantaina tuli jobinpostiakin.

Maajoukkuemies Aaro Nikulan siirryttyä Benficaan VaLePan hakkuriksi hankittiin Jerome Cross. Cross debytoi lauantaisessa ottelussa Akaa-Volleyta vastaan, mutta joutui nilkuttamaan vaihtoon toisessa erässä.

Alberto Cavasin, uusi hankinta hänkin, pelasi ottelun lopun hakkurina. VaLePa voitti vieraskentällä Akaa-Volleyn erin 3-1.

Lentopalloikoni Olli Kunnari toimii nyt Akaan päävalmentajana. Ensimmäiset ottelut toivat tappiot: avauksessaan Akaa-Volley hävisi Savo Volleylle ja nyt VaLePalle. Alkuohjelma oli äärimmäisen vaikea, onhan VaLePa hallitseva mestari ja Savo hopeamitalisti.

– Oli meiltä jo parempaa peliä kuin Siilinjärvellä. Saku Tuomivaara pelasi tänään passarina, koska Anton Välimaalla on ollut pientä pulmaa polvensa kanssa. Mutta on Saku harjoituspelien perusteella peliaikansa ihan itse ansainnut, Kunnari kommentoi.

Akaan kokenut Joni Mikkonen pelasi oivallisesti. Hän teki 13 pistettä, ja teholukema päätyi komeasti kymmenen pinnaa plussalle.

– Erien lopuissa tuli herpaantumisia. Parempaan lopputulokseen oli kyllä mahdollisuudet. Virheitä vaan tulee liikaa. Mutta olihan tuo jo ajoittain lentopallon näköistä, sanoi Mikkonen.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa LiigaPloki antoi osoituksen vaarallisuudestaan. Pihtiputaalla tuli vakuuttava 3-0-kotivoitto pronssijoukkue Hämeenlinnan Lentopallokerhosta.

LiigaPlokin hakkurinakin nähty Anna Jefremenko pelasi nyt yleispelaajana, ja esitys oli loistava (19 pistettä). Myös keskitorjuja Siiri Vehmanen esiintyi edukseen.

– Taistelimme kovasti kentällä. Tuimme ja autoimme toisiamme. Yleisön mahtava kannustus sai ihoni nousemaan kananlihalle, Jefremenko iloitsi.

Nousijajoukkue Helsinki Volleyn tilanne alkaa näyttää pahalta. Pirteän avauksen jälkeen onnistumiset ovat olleet harvassa, mikä on vienyt joukkueelta itseluottamuksen. Liigan alakastiin ennakoitujen joukkueiden kohtaamisessa Kuopiossa Puijo Wolley otti 3-0-voiton.

Kamppailussa vain keskimmäinen erä (26-24) oli tiukka. Ottelun pisteykköseksi nousi Puijon yleispelaaja Hilkka Hujanen 14 tikillään.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu sunnuntaina kolmella miesten ja kolmella naisten ottelulla.