Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Kuva: Hannu Tuominen

Lentopallon Mestaruusliigassa Raision Loimu teki viime hetken hankinnan. Joukkueen täydentää passari Mauri Kurppa.

Jo pidemmän tovin joukkueen mukana harjoitellut Kurppa (28 vuotta, 185 senttimetriä) laittoi allekirjoituksensa sopimuspaperiin. Loimu tiedottaa, että tehty sopimus on alkavan kauden mittainen, mutta siinä on ulkomaille siirtymisen mahdollistava pykälä, joka on voimassa tammikuun puoliväliin asti.

Lentopallon siirtoikkuna sulkeutuu tammikuun lopussa.

Kurppa on kaksinkertainen Suomen mestari ja nelinkertainen Mestaruusliigan mitalisti. Ulkomailtakin hänellä on kokemusta neljän kauden verran ja kolmesta eri maasta. Kurppa on kotoisin Loimaalta, mutta aikuisuransa hän on pelannut yhtä kautta lukuun ottamatta muualla.

Pääsarjaura alkoi Kuortaneella vietettyjen vuosien jälkeen Korson Vedossa. Vantaan jälkeen tie vei Kokkolan Tiikereiden kautta VaLePaan. Hurrikaani-Loimaassa pelaamansa kauden 2015-2016 jälkeen Kurppa kokosi 13 A-maaottelua.

Ulkomaan kentiltä kokemusta on karttunut Romaniasta, Ruotsista sekä Saksasta. Saksassa Kurppa pelasi kahden kauden ajan 2. Bundesliigassa.

Loimu avaa kautensa perjantaina. Vastustajaksi Kerttulaan tulee paikallisvastustaja ja nousijajoukkue TUTO Volley.

Hurrikaani-Loimaa on puolestaan nostanut liigajoukkueeseen loimaalaiskasvatti Kalle Nohterin, 17. Seudun pelaajatuotantoa joukkueessa edustavat entuudestaan Peter Vuorinen ja Tapio Toiviainen.

– Pelaan tällä kaudella Hurrikaanissa liigassa ja sen lisäksi Loimaan Jankon A-pojissa. Totta kai solmittu sopimus tuntuu hyvälle, äiti lupasi viikonloppuna leipoa kakun sopimuksen kunniaksi, Nohteri rupattelee Hurrikaanin verkkosivuilla.

Uusi nimi Hurrikaanissa on Aleksi Muukkonen, joka on käynyt jo Suomen A-maajoukkueringissäkin. Lisäksi Antti Ropponen palasi Loimaalle. Hurrikaani avaa kautensa sunnuntaina Karelian Hurmoksen vieraana.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa OrPo näyttää tehneen kovan luokan kaappauksen. Yleispelaaja Ariana Pirv pelasi loistavasti ensimmäisessä liigaottelussaan.

Aiemmin Ariana Pirv, 25-vuotias ja 182-senttinen yleispelaaja, on pelannut tunnetuissa joukkueissa, esimerkiksi Kreikan suurseurassa AEK Ateenassa ja romanialaisessa Dinamo Bukarestissa. Kokemusta löytyy myös Romanian maajoukkueesta.

OrPo pelaa kotonaan perjantaina LP-Vampulaa vastaan.