Siirtouutisia lentopallon miesten Mestaruusliigasta

Antti Ropponen palaa Loimaalle. Kuva: Juuso Riponiemi

Lentopallon miesten Mestaruusliiga 2021-2022 käynnistyy keskiviikkona 29. syyskuuta.

Kesää ja syksyä värittivät olympialaiset ja lentopallon EM-kisat, mutta taustalla on käynyt kova kuhina myös kansallisella liigakartalla.

Seuraavassa katsaus kaikkien liigajoukkueiden huomattavimpiin uusiin hankintoihin.

Akaa-Volley: Lentopalloikoni Olli Kunnari ottaa ohjat päävalmentajana. Laadukkaina hankintoina tulevat virolainen yleispelaaja Kristo Kollo, Suomen maajoukkueen keskitorjuja Sauli Sinkkonen ja lupaava passari Anton Välimaa.

Hurrikaani-Loimaa: Suosikkihakkuri Antti Ropponen palaa Loimaalle. Uutta nuorta osastoa edustaa Aleksi Muukkonen ja kokemusta Aleksi Kaatrasalo.

Karelian Hurmos: Eetu Häyrinen on uusi Hurmos-hakkuri. Joensuuhun tulevat myös Markuss Cielavs, Lasse Jylhä ja Mikael Kyllönen.

Kokkolan Tiikerit: Hienon pronssikauden jälkeen pelaajaliikennettä oli lähinnä poispäin. Tiikerit rakentaa uutta kautta muutaman luottopelaajan ja monien nuorien (Tatu Venetjoki, Leevi Väänänen) kautta.

Lentopalloseura Etta: Kahden vuoden takaisen sensaatiohopean rakentajat Eetu Pennanen ja Niko Haapakoski palaavat Ouluun. Slovakialainen hakkuri Jakub Petras ja yhdysvaltalainen yleispelaaja Michael Michelau lyövät kansainvälistä leimaa.

Raision Loimu: Kaksi kiintoisaa hankintaa Iranista – hakkuri Ali Fazli ja keskitorjuja Tayeb Einisamarein. Raisioon tulee myös latvialainen yleispelaaja Kristaps Smits. Aitor Barreros on uusi valmentaja.

Savo Volley: Verkon keskustaan saapuvat nuori Aleksei Zhbankov sekä maajoukkuemiehet Miki Jauhiainen ja Jakub Kovac (Slovakia). Seuran kanssa epäselvyytensä selvittänyt Andrus Raadik palaa yleispelaajaksi. Japanilainen Shohei Nose singahtelee liberona.

Team Lakkapää: Tiikereistä ja Lakkapäästä tuttu ruotsalaishakkuri Fredric Gustavsson tulee takaisin rovaniemeläisten ruotuun. Kansainvälisinä lisinä myös passari Reece Dixon, yleispelaaja Bryton Codd ja keskitorjuja Daniel Aponza. Luis Salgado aloittaa valmentajana.

TUTO Volley: Lentopallon pääsarja palaa Turkuun. Nousijajoukkueen keskeisin vahvistus on keskitorjuja Karri Kutinlahti. Kutinlahden tavoin Hurrikaanista tulevat Tino Vuori ja Matti Toivola.

VaLePa: Suomen mestareista lähti puolet aloituskuusikosta, mutta hankinnat ovat lujaa laatua. Sastamalaan siirtyvät kotimaan nuoret valiot Jiri Hänninen ja Severi Savonsalmi. Kansainvälisiä pelaajia VaLePassa ovat hakkuri Jerome Cross, latvialais-suomalainen yleispelaaja Raivis Oiguss ja yleispelaaja Alberto Cavasin.

Vantaa Ducks: Yhdysvaltalainen keskitorjuja Keenan Sanders liittyy vantaalaisryhmään.