Olli Kunnari: lentopallon legendasta liigatason päävalmentaja

Kunnari ja Akaa-Volleyn puheenjohtaja Torsti Mahlanen. Kuva: Akaa-Volley

Lentopallohahmo Olli Kunnari on nyt liigatason päävalmentaja. Hän aloittaa Akaa-Volleyn valmentajana lentopallon Mestaruusliigassa.

Pelaajauransa Kunnari lopetti keväällä 2020. Kaudella 2020-2021 hän debytoi VaLePan liigajoukkueen apuvalmentajana.

Akaa-Volley ja Kunnari ovat nyt solmineet kaksivuotisen sopimuksen. Päävalmentajan tukena toimivat apuvalmentajat Hasse Mattila ja Ossi Heino.

Parhaillaan Kunnari suorittaa Kuortaneella valmentajan ammattitutkintoa. Hän nostaa pitkältä pelaajauraltaan kaksi valmentajaa yli muiden.

– Tällä hetkellä Ranskan maajoukkuetta luotsaava Laurent Tillie oli Cannesin valmentajana siellä pelatessani. Häneltä ja Suomen maajoukkuetta aikanaan valmentaneelta Mauro Berrutolta olen kaikkein eniten saanut pelaamisen oppia. Noita kokemuksia haluaisin siirtää eteenpäin, Kunnari kertoo Akaan tiedotteessa.

Vuonna 2000 Kunnari aloitti pelaajana liigauransa VaLePassa ja päätti sen samassa seurassa 20 vuotta myöhemmin. Väliin mahtui menestyksekkäitä vuosia Kreikassa, Ranskassa, Puolassa ja Turkissa.

Kunnari kuului vuosien ajan Suomen maajoukkueen avainpelaajiin. Hän edusti Suomea niin lentopallon MM-kisoissa kuin EM-kisoissa.

Juuri 39 vuotta täyttänyt yli 250 maaottelun mies on lähtöisin Pohjanmaalta.

– Alahärmän Kisan harjoituksissa tuli lentopalloon tutustuttua. Jalkapalloa ja tennistäkin kokeiltiin, mutta lentis vei mukanaan, muistelee Kunnari.

Akaa-Volley nousi Mestaruusliigaan keväällä 2017. Kolme viime liigavuotta joukkuetta valmensi virolainen Oliver Lüütsepp. Kauden 2020-2021 jälkeen Lüütsepp vaihtoi maisemaa.