Lentopallon maajoukkuepelaaja Suvi Kokkonen joutui jättämään kentän

Kuva: CEV.eu

Suomen naisten lentopallomaajoukkue sai hieman huolestuttavaa tietoa tiistaina. Suvi Kokkonen loukkaantui Ranskan liigan ottelussa.

Kokkonen oli Nantesin joukkueen avauskokoonpanossa hakkurina. Häneltä vääntyi ottelun alkuhetkillä nilkka, kun hän tuli alas torjunnasta. Hetken mietiskelyn jälkeen hän jatkoi pelaamista.

Hieman ennen avauserän loppua Kokkonen tuli kuitenkin vaihtoon eikä palannut kentälle. Hän ehti tehdä neljä pistettä.

Loukkaantumisen vakavuus selvinnee lähipäivinä. Kokkosta tarvitaan Suomen maajoukkueessa, koska lentopallon EM-karsinnat alkavat kuukauden kuluttua. Maajoukkueessa häntä odottaa todennäköisesti avauskuusikon paikka yleispelaajana.

Nantes, jonka passarina toimii Kaisa Alanko, voitti vierasottelussaan Istresin erin 3-2.

Mulhouse johtaa Ranskan liigaa. Nantes on kolmantena. Runkosarjaa on muutama ottelukierros jäljellä.

Venäjän lentopalloliigassa Tuomas Sammelvuon valmentamalla Pietarin Zenitillä on hyvät mahdollisuudet neljän parhaan joukkoon, vaikka tiistaina tuli tappio.

Zenit hävisi liigan jatkolohkossa Moskovan Dynamolle erin 3-1. Alla oli 3-1-voitto Fakel Novi Urengoista.

– Ensimmäisen erän jälkeen hyökkäyksessä alkoi olla suuria vaikeuksia. Neljännessä erässä meillä oli mahdollisuutemme, kun Dynamo teki paljon syöttövirheitä. Emme käyttäneet mahdollisuuttamme, Sammelvuo kommentoi.

Loukkaantumisesta kärsinyt hakkuri Viktor Poletajev pääsi jo vaihdosta kentälle.

– Hän ei ole harjoitellut puoleentoista kuukauteen, eikä hän ole vielä parhaassa kunnossaan, Sammelvuo valotti.

Molemmista kolmen joukkueen vahvuisesta jatkolohkosta kaksi parasta jatkavat välieriin. Dynamon ja Fakelin välinen kamppailu käydään keskiviikkona.

Dynamon libero Lauri Kerminen ei pelaa kansallisessa liigassa, sillä hänet hankittiin joukkueeseen pelaamaan eurocupien otteluita. Eurotaival päättyikin komeasti CEV Cupin mestaruuteen.

Toisessa jatkolohkossa suurseura Kazanin Zenit on pudonnut jatkosta. Se hävisi sekä Novosibirskille että Kuzbass Kemerovolle. Lohkovoitto ratkeaa keskiviikkona Novosibirskin ja Kuzbassin välisessä ottelussa.