Lentopallouutisia Suomesta ja kansainvälisiltä kentiltä

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Roosa Koskelo on tehnyt sopimuksen Saksan Bundesliigaan. Libero jatkaa Stuttgartin joukkueessa.

Jatkosopimus on kahden vuoden mittainen. Lentopallon mittakaavalla yhteiselo on poikkeuksellisen pitkä, sillä Koskelo siirtyi Stuttgartiin vuonna 2018.

– Päätös ei ollut vaikea. Taustat ovat täällä niin hyvässä kunnossa, että pelaajat voivat keskittyä täysillä lentopalloon, Koskelo sanoi Stuttgartin omissa medioissa.

– Bundesliigassa peli on hyvin korkeatasoista, joten pelaaminen on aina haaste. Olen kotiutunut Stuttgartiin, joten olen todella kiitollinen mahdollisuudesta pelata vielä kaksi vuotta täällä, lisäsi Koskelo.

Koskelo kuuluu runkopelaajiin niin Stuttgartissa (MTV Allianz Stuttgart) kuin Suomen maajoukkueessa. Suomen naisten maajoukkue valmistautuu lentopallon EM-karsintoihin, jotka käynnistyvät kuukauden kuluttua.

Kuluvalla kaudella Stuttgart pelasi Mestarien liigassa. Bundesliigassa edessä on loppuottelusarja Dresdeniä vastaan.

Puolan lentopalloliigassa passari Eemi Tervaportin edustama Jastrzebski Wegiel on edennyt loppuotteluihin. Välierissä Jastrzebski hoiteli Varsovan joukkueen suoraan kahdessa ottelussa.

Finaaleissa Jastrzebski saa vastaansa joko Belchatowin tai Kedzierzyn-Kozlen.

Tervaportti on viime aikoina toiminut kakkospassarina. Jastrzebskin ykkösenä passaa Saksan maajoukkuemies Lukas Kampa.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa LP-Vampulan valmentaja vaihtuu. Darko Dobreskov siirtyy syrjään, ja tilalle tulee slovenialainen Ziga Kos. Kos on toiminut muun muassa Itävallan miesten maajoukkueen apuvalmentajana.

– Olemme Darkon valmennuskausilla menneet lajillisesti paljon eteenpäin, mutta yhdessä koimme, että nyt on muutoksen aika, Vampula perusteli verkkosivuillaan.

Miesten Mestaruusliigassa Hurrikaani-Loimaata valmentava Jussi Heino sai torstaina kunnioitettavat 50 ikävuotta mittariin. Heino jatkaa Loimaalla; jatkosopimus julkistettiin helmikuussa.

– Omat ja seuran näkemykset siitä, mihin suuntaan joukkuetta halutaan viedä, ovat yhteneväiset. Ja itsellä riittää intoa tehdä näitä töitä, Heino kommentoi tuolloin.

Lentopallon Mestaruusliigassa valmentajaruletti on hyvässä vauhdissa. Kevään toistaiseksi suurin uutinen tulee Akaasta: lentopallolegenda Olli Kunnari aloittaa Akaa-Volleyn päävalmentajana.

Kunnari lopetti pelaajauransa vuosi sitten ja debytoi päättyneellä kaudella apuvalmentajana VaLePassa. Lue tästä lisää Akaa-kuviosta.

Naisten Mestaruusliigassa OrPon päävalmentajaksi nimettiin Nikolaos Gitzekos. Sotiris Gkotsis siirtyi Orivedeltä pääkäskijäksi Pölkky Kuusamoon. Mukanaan Kuusamoon Gkotsis vie Sanna Häkkisen, joka kuuluu liigan arvostetuimpiin liberoihin.