Lentopalloilija Miki Jauhiainen sai historiallisen kunnianosoituksen

Kuva: FIVB

Pohjois-Amerikan yliopistourheiluliitto NCAA on myöntänyt suomalaiselle lentopalloilijalle Miki Jauhiaiselle Elite 90 -palkinnon. Hän saa palkinnon jo toisen kerran.

Palkinto annetaan henkilölle, joka yltää huipputasolle niin opiskelussa kuin urheilussa.

Jauhiaisen edustama BYU Cougars eteni kansalliseen loppuotteluun. Koulunpenkillä suomalainen on saavuttanut parhaan mahdollisen keskiarvon (4,0). Hänen pääaineensa on tietojenkäsittelytiede.

Elite 90 -palkinnon saa vain yksi mies ja nainen lajia kohden.

Brigham Young -yliopistolla on pitkät ja maineikkaat urheiluperinteet. Jauhiainen on kuitenkin yliopiston historian ensimmäinen opiskelija, joka saa Elite 90 -palkinnon kaksi kertaa.

– Olen tehnyt ahkerasti koulutyötä viisi vuotta. On kiva saada siitä palkinto. Vielä tärkeämpää on voida näyttää, että korkeimmalle tasolle voi päästä sekä urheilijana että opiskelijana. Siihen vaaditaan sitoutumista, Jauhiainen kommentoi.

BYU Cougars varmisti paikan yliopistolentopallon kansalliseen loppuotteluun varhain perjantaina Suomen aikaa voittamalla Lewisin erin 3-1. Jauhiainen oli Cougarsin avauskokoonpanossa.

Loppuottelussa Havaijin yliopisto oli vahvempi ja vei kansallisen yliopistomestaruuden. Finaali päättyi 3-0-tulokseen.

Keskitorjujana pelaava Jauhiainen kuuluu Suomen maajoukkueryhmään, joka valmistautuu lentopallon EM-kisoihin. Kisojen pääjärjestäjä on Puola. Yksi alkulohko pelataan Tampereella.