Siirtouutisia lentopallon naisten Mestaruusliigasta

Emmi Riikilä (7) iskee alkavalla kaudella Kangasalan väreissä. Kuva: CEV.eu

Lentopallon naisten Mestaruusliiga 2021-2022 käynnistyy torstaina 23. syyskuuta.

Kesää ja syksyä värittivät olympialaiset ja lentopallon EM-kisat, mutta taustalla on käynyt kova kuhina myös kansallisella liigakartalla.

Seuraavassa katsaus kaikkien liigajoukkueiden huomattavimpiin uusiin hankintoihin.

Helsinki Volley: Helsinkiläisjoukkue palauttaa pääsarjalentopallon pääkaupunkiin 20 vuoden tauon jälkeen. Dirk Sauermann palaa valmentajaksi. Passariksi hankittiin venäläinen Irina Melnitshuk. Liigasta tuttuja täydennyksiä ovat Janica Helenius, Jemina Jäärni ja Ava Leiniö.

Hämeenlinnan Lentopallokerho: Maajoukkuepelaaja Michaela Madsen tulee Kerhoon jo kolmannen kerran. Serbi Aleksandra Cveticanin on pelannut liigassa (Vampula) aiemminkin. Uudet kansainväliset hankinnat ovat passari Dana Schmit ja yleispelaaja Jelena Oluic.

LiigaPloki: Epätasaisen ja mielipiteitäkin jakaneen kauden jälkeen Pihtiputaan lentopalloylpeys menee vahvasti uusiksi. Kansainvälisinä hankintoina passari Olena Napalkova, hakkuri Anna Jefremenko, keskitorjuja Jada Stackhouse sekä yleispelaajat Helena Elbäk ja Silvia Pertens. Kotimaiset tulijat ovat Aliisa Kähkölä ja Siiri Vehmanen.

LP Kangasala: EM-kisoissa ilahduttanut Emmi Riikilä saapuu yleispelaajaksi. Brasilialainen hakkuri Gabriela Da Silva ja kanadalainen keskitorjuja Braedyn Tutton ovat hyvät hankinnat. Neea-Maria Joki, 17, kuuluu kauden kiinnostavimpiin nuoriin pelaajiin.

LP-Vampula: Huittisiin saadaan kansainvälistä väriä Yhdysvalloista (Cassidy Baird, Samantha Rubal), Latviasta (Elvita Dolotova) ja Bulgariasta (Kristina Petrova). Zica Kos aloittaa päävalmentajana.

LP Viesti: Hallitsevan Suomen mestarin uusi kansainvälinen yleispelaaja on bulgarialainen Elena Becheva. Yleispelaajaosastolle tulee myös Jessica Kosonen. Jenni Jantunen tuo vaihtoehdon keskitorjujan paikalle.

Nurmon Jymy: Mila Viljanen ja Aino-Kaisa Etelä hankittiin Nurmoon passareiksi. Odotuksia kohdistuu myös pitkään keskitorjujaan Sanni Rantaseen sekä ruotsalaiseen yleispelaajaan Diana Lundvalliin.

OrPo: Nikolaos Gitzekos tuli valmentajaksi Orivedelle. Uusina pelaajakasvoina nuorten maajoukkueesta tutut Liisa Rinta-Tassi ja Jessika Mursula. Täydennyksiä on todennäköisesti vielä tulossa.

Puijo Wolley: Kuopiossa toivotaan kanadalaisesta hakkurista Natasha Calkinsista kovan tason vahvistusta. Venla Hyttinen saapuu passariksi.

Pölkky Kuusamo: Passari Jalissa Trotter ja yleispelaaja Adeja Lambert ovat pelanneet aiemminkin Mestaruusliigassa. Uusia kansainvälisiä kasvoja ovat Julie Lengweiler ja Carlyle Nusbaum. OrPosta tulevat libero Sanna Häkkinen ja uusi päävalmentaja Sotiris Gkotsis.

Woman Volley: Meksikolainen Sashiko Sanay on uusi passari Rovaniemellä. Suomen maajoukkueessakin esiintynyt Nelli Rantanen palaa liigakentille kahden vuoden jälkeen.