Maajoukkuekapteeni Helena Elbäk siirtyy Suomeen

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigassa Pihtiputaan LiigaPloki on hankkinut Helena Elbäkin.

Elbäk, 22 vuotta ja 186 senttimetriä, on Tanskan maajoukkuepelaaja ja on toiminut kapteeninakin. Hän viihtyy sekä yleispelaajan että hakkurin roolissa.

Pelikokemusta Elbäkillä on niin kotimaansa liigasta kuin Pohjois-Amerikan yliopistolentopallosta. Hän pelasi American Universityn joukkueessa Washington DC:ssä.

Tiedotteessaan LiigaPloki kertoo saaneensa Elbäkistä sellaiset suositukset, että päätös pelaajan hankkimisesta oli helppo tehdä.

– Olen kuullut paljon hyviä asioita joukkueesta, valmentajista ja seurasta. Toivon voivani edistää hyvää kulttuuria, parantaa taitojani ja auttaa joukkuetta saavuttamaan tavoitteita, Elbäk viestittää.

Yleispelaaja Roosa Päykkönen 19, jatkaa LiigaPlokissa.

– On tosi kiva päästä jatkamaan Pihtiputaalla ja hoitamaan lukio loppuun tutussa ympäristössä. Olen kehittynyt täällä pelatessani todella paljon ja uskon, että tulevalla kaudella pääsen kehittymään pelaajana vielä lisää, Päykkönen sanoo.

Woman Volley: Hakkuri Saana Lindgren jatkaa rovaniemeläisjoukkueessa. Hän voitti menneellä kaudella runkosarjan pistepörssin.

Miesten pistepörssin voitti niin ikään Rovaniemellä (Lakkapaa.com) pelannut Eetu Häyrinen. Hän siirtyy ensi kaudeksi Karelian Hurmokseen.

Hämeenlinnan Lentopallokerho: Jenna Ylivainio jatkaa passarintontilla. Jatkajia ovat myös Tuuli Tuominen, Bettina Yli-Sissala ja Emilia Joensalo. Hankintapuolella on nuori libero Rita Timonen, joka tulee Pölkky Kuusamosta.

Nurmon Jymy on ottanut liigarinkiinsä melkoisen lupauksen: 15-vuotiaan ja 184-senttisen Veera Heinimäen. Hän voi pelata niin yleispelaajan kuin hakkurin paikkaa.

Heinimäki aloitti lentopalloilun jo 5-vuotiaana Nurmon Jymyssä. Omana vahvuutenaan Veera pitää kunnianhimoa ja periksiantamattomuutta.

– Kiinnostuin lentopallosta isoveljen kautta. Lajissa viehättävät monipuolisuus ja joukkueena pelaaminen, Heinimäki kertoo Jymyn tiedotteessa.

– Haluan kehittyä ja teen aina parhaani. Nuorena pelaajana minulla on vielä paljon kehitettävää.

Lentopallon kautta Veera kertoo saaneensa hyviä ystäviä niin omasta joukkueesta kuin muistakin seuroista. Hän aloittaa Nurmon lukion ensi syksynä.

– On hienoa päästä mukaan liigarinkiin omassa kotiseurassa ja saada mahdollisuus kehittyä huippuvalmennuksessa yhdessä taitavan joukkueen kanssa, Tavoitteeni on kehittyä pelaajana ja katsoa, miten pitkälle se riittää, Heinimäki toteaa.

Kokkolan Tiikerit: Lentopallon miesten Mestaruusliigassa Tiikereillä on 10 pelaajasopimusta kasassa. Antti Ropponen, Jiri Hänninen ja Anton Välimaa vaihtavat maisemaa.

Akaa-Volley: Anton Välimaa siirtyy Akaaseen. Passari on Olli Kunnarin aikakauden ensimmäinen pelaajahankinta.

Raision Loimu: Ensi kauden kansainväliset vahvistukset ovat keskitorjuja Tayeb Eini ja hakkuri Ali Fazli, jotka tulevat Iranista. Loimun on tarkoitus pitäytyä kahdessa ulkomaalaisvahvistuksessa.