Lentopallouutisia Suomesta ja kansainvälisiltä kentiltä

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Roosa Koskelo on saavuttanut hopeaa Saksan Bundesliigassa.

Uutiset tarjoaa:

Bundesliigan loppuotteluissa kohtasivat Koskelon edustama Stuttgart ja Dresden. Viides ja ratkaissut finaali päättyi lauantaina Dresdenin hyväksi erin 3-0. Dresden vei mestaruuden otteluvoitoin 3-2.

Stuttgartille (Allianz MTV Stuttgart) mitali on toinen perättäinen. Keväällä 2019 Koskelo oli joukkueessa voittamassa Saksan mestaruutta (vuonna 2020 ei jaettu mitaleita).

Libero Roosa Koskelo on luottopelaaja niin Stuttgartissa kuin Suomen maajoukkueessa. Suomi pyrkii lentopallon EM-kisoihin toukokuussa käytävissä karsinnoissa.

Eemi Tervaportti jatkaa Puolan liigassa ja Jastrzebski Wegielin joukkueessa. Menneellä kaudella Jastrzebski saavutti liigamestaruuden. Puolan lentopalloliiga kuuluu maailman korkeatasoisimpiin.

– Aina on mukavaa jatkaa mestarijoukkueessa. Viihdymme täällä perheeni kanssa todella hyvin. Seurassa kaikki toimii täydellisesti, Tervaportti sanoi Jastrzebskin omissa medioissa.

Passari Tervaportti lukeutuu Suomen maajoukkueen avainpelaajiin. Hän on yksi lentopallon EM-kisojen 2021 ”suurlähettiläistä”. Yksi EM-alkulohko pelataan Tampereella. Kisojen suurimmat järjestäjät ovat Puola ja Tshekki. Suomen tavoin Viro saa yhden alkulohkon.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Anna Jefremenko on LiigaPlokin uusi hakkuri. LiigaPloki kertoi hankinnastaan lauantaina.

Jefremenko, 24 vuotta ja 190 senttimetriä, on pelannut useita vuosia Ukrainan pääsarjassa. Suomestakin on kokemusta: Jefremenko edusti Joen Jujua kolme kautta sitten.

Aiemmin tällä viikolla LiigaPloki ilmoitti hankkineensa tanskalaisen Helena Elbäkin. Elbäk on toiminut Tanskan maajoukkueen kapteenina.

Woman Volley: Passari Iida Paananen jättää Rovaniemen ja muuttaa Joensuuhun. Samaa paikkaa pelaava Petra Salmela sen sijaan jatkaa WoVon vahvuudessa. Tärkeä jatkaja on myös hakkuri Saana Lindgren.

Hämeenlinnan Lentopallokerho: Yleispelaaja Netta Hyttinen on viimeisin varmistunut jatkaja.

Jatkajia Kerhossa ovat myös Jenna Ylivainio, Tuuli Tuominen, Bettina Yli-Sissala ja Emilia Joensalo. Hankintapuolella on nuori libero Rita Timonen, joka tulee Pölkky Kuusamosta.

Kokkolan Tiikerit: Lentopallon miesten Mestaruusliigassa Tiikereillä on 10 pelaajasopimusta kasassa. Antti Ropponen, Jiri Hänninen ja Anton Välimaa vaihtavat maisemaa.

Akaa-Volley: Anton Välimaa siirtyy Akaaseen. Passari on Olli Kunnarin aikakauden ensimmäinen pelaajahankinta.

Raision Loimu: Ensi kauden kansainväliset vahvistukset ovat keskitorjuja Tayeb Eini ja hakkuri Ali Fazli, jotka tulevat Iranista. Loimun on tarkoitus pitäytyä kahdessa ulkomaalaisvahvistuksessa.