Antti Ropponen, Jiri Hänninen ja Anton Välimaa lähtevät Tiikereistä – Kokkolassa silti jo 10 sopimusta kasassa

Kuva: Maarit Hotakainen

Lentopallon Mestaruusliigan hallitseva pronssijoukkue Kokkolan Tiikerit kertoo nuorentavansa pelaajistoaan.

Siirtouutiset tarjoaa:

Tähtihakkuri Antti Ropponen ja kovaa nousua tekevä yleispelaaja Jiri Hänninen suuntaavat toisaalle. Lisäksi äskettäin kuultiin passari Anton Välimaan muutosta Akaa-Volleyn vahvuuteen.

Sopimuspapereita on toisaalta allekirjoitettuna jo kymmenen kappaletta. Tiikeri-ikoni Antti Leppälän jatkosta tiedetään pian enemmän, ja myös Benjami Montosen tilannetta vielä seurataan.

– Ryhmään pyritään löytämään kehityskykyinen kakkospassari. Harjoittelu tulevaa kautta varten pyritään käynnistämään lähiaikoina, Tiikerit kertoo tiedotteessaan.

Tiikereissä kaudella 2021-2022 pelaavat ainakin hakkurit Oskari Keskinen ja Matias Saviaro, yleispelaajat Jere Mäkinen, Arttu Tupeli ja Teemu Lahti, keskitorjujat Rami Rekomaa ja Roope Keskinen, passari Joska Försti sekä liberot Ville Sihvonen ja Aleksi Mäkiluoma.

Oivallista työtä tehnyt Mikko Keskisipilä jatkaa Kokkolan Tiikerien päävalmentajana.

Loimun vahvistukset Iranista

Raision Loimun ensi kauden ulkomaalaisvahvistukset tulevat Iranista. Lentopallomaailmassa Iran kuuluu kärkikymmenikköön, ja molemmat uudet pelaajat ovat esiintyneet maan pääliigassa.

Uudet vahvistukset ovat 23-vuotiaat Tayeb Eini ja Ali Fazli. Keskitorjuja Einillä on mittaa 206 senttimetriä ja hakkuri Fazlilla vain sentti vähemmän.

Ulkomaille tehty pelaajasopimus on molemmille uran ensimmäinen. Mahdollisuus pelata Euroopassa ja päästä askel kerrallaan isompiin sarjoihin ja Iranin maajoukkueeseen oli tärkeä motivaattori sopimusten taustalla.

Eini on pelannut runsaasti maaotteluita Iranin nuorisomaajoukkueissa. Hänestä odotetaan kiihkeässä lentopallomaassa tulevaisuuden maajoukkuepelaajaa. Hän on menestynyt nuorisomaajoukkueiden kanssa hyvin ja voittanut lukuisia turnauksia. Vuonna 2017 hän edusti maataan Tshekissä pelatuissa alle 21-vuotiaiden MM-turnauksessa, jossa Iran sijoittui viidenneksi.

Hakkuri Fazlin ulottuvuudeksi kerrotaan peräti 370 senttiä, eli hänen hyökätessään käsi huitelee metrin ja 27 senttiä verkkonauhan yläpuolella. Myös Fazlilla on kokemusta kotimaansa nuorisomaajoukkueiden edustamisesta.

– Loimulla on koossa nyt kahdeksan pelaajasopimusta, eli joukkueen runko on hyvin koossa. Seuran ja valmennusjohdon on tarkoitus katsella maltilla, millaisia liikkeitä kotimaisilla pelaajamarkkinoilla lähitulevaisuudessa tapahtuu, Loimu kertoo tiedotteessaan.