Lentopallon pistekuningas Eetu Häyrinen vaihtaa seuraa

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigassa Karelian Hurmos on hankkinut hakkuri Eetu Häyrisen.

Hurmos kertoo joukkueensa olevan miltei valmiin. Uusia hankintoja ovat myös passarit Lasse Jylhä ja Mikael Kyllönen.

Hankitusta kolmikosta Häyrinen on nimekkäin. Menneellä Mestaruusliigan kaudella hän voitti pistepörssin. Hän edusti rovaniemeläistä Lakkapaa.comia.

Häyrinen oli miesten liigassa pisteykkönen viimeisteltyään 18 ottelussa kaikkiaan 356 pistettä. Toiseksi sijoittui Vantaa Ducksin Joonas Jokela (337) ja kolmanneksi Hurrikaani-Loimaan Samuli Kaislasalo (317).

Hurmoksen valmentaja Matti Alatalo huokuu tyytyväisyyttä uusista hankinnoista.

– Häyrinen tuo Hurmokseen kokemusta, osaamista ja johtamista. Eetu pelasi viime kaudella täysammattilaisena ja voitti runkosarjan pistepörssin. Tämä kertoo siitä, että olemme Hurmoksena onnistuneet organisaationa herättämään mielenkiintoa, Alatalo sanoo Hurmoksen verkkosivuilla.

– Itse pidän Eetussa erityisesti siitä, että hän on kova työmies, jolla on kova harjoittelumoraali, mutta jolta löytyy myös tulisieluisuutta peliin.

Aiemmin Häyrinen on pelannut liigaa Saimaa Volleyssa, Sammossa ja Savo Volleyssa. Lakkapaa.comissa kului vain yksi kausi. Häyrinen täyttää huhtikuussa 29 vuotta.

Mikael Kyllösellä, 21, on liigakokemusta Rovaniemeltä ja oululaisesta Lentopalloseura Ettasta. Kokkolan Tiikerit, Etta ja Raision Loimu löytyvät puolestaan Lasse Jylhän ansioluettelosta. Lassen kaksoisveli Lauri Jylhä pelaa myös Hurmoksessa.

Hurmoksen joukkueeseen kuuluvat nyt Häyrinen, Kyllönen, Jylhän veljekset, Matias Korhonen, Atte Rissanen, Jere Heiskanen, Petteri Härkönen, Eetu Lähteenmäki ja Tatu Hakkarainen.

Menneellä lentopallon Mestaruusliigan kaudella Karelian Hurmos sijoittui yhdeksänneksi eli viimeistä edelliseksi.

Karelian Hurmos syntyi vuonna 2017 Liiga-Riennon, Susiraja Volleyn ja Niceteamin fuusiona. Hurmoksella oli myös naisten joukkue, mutta sen toiminta yhdistettiin Joen Jujuun kaksi vuotta sitten.