Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Kuva: Akaa-Volley

Olli Kunnarin aikakauden Akaa-Volley on tehnyt ensimmäisen pelaajahankintansa. Hän on passari Anton Välimaa.

Lentopallon Mestaruusliigassa Välimaa pelasi erinomaisesti Kokkolan Tiikereissä. Hän oli yksi avainpelaajista, kun Tiikerit palasi tänä keväänä mitalikantaan. Tiikerit otti SM-pronssia.

Välimaa uskoo, että Akaa-Volleyssa hän pysyy mitalikannassa.

– Akaa-Volley on muutamassa vuodessa noussut liigan kärkijoukkueiden kastiin. Toki haluan pelata joukkueessa, jolla on aidot mitalimahdollisuudet, Välimaa sanoo Akaan tiedotteessa.

– Toki Kunnarin valinta päävalmentajaksi vaikutti harkintaani. Mutta ei se kuitenkaan ollut ainoa kriteeri valintaa tehdessäni. Luotto Akaa-Volleyn koko organisaatioon ratkaisi. Uskon, että myös henkilökohtaista kehitystä tapahtuu jatkossa, jatkaa Välimaa.

Välimaan sopimus on yksivuotinen ja se sisältää option toisesta kaudesta. Välimaa, 21 vuotta ja 188 senttimetriä, on hyvien esitystensä myötä ollut maajoukkueringissäkin.

Toinen Akaa-Volleyn pelaajasopimus on syntynyt yleispelaaja Nico Nurmesniemen kanssa.

– Sopimukseni seuran kanssa kattaa ensi kauden. Lisäksi myös meillä on optio seuraavasta vuodesta, kertoo Nurmesniemi.

Titteli ”yleispelaaja” todella sopii 22-vuotiaan lentopalloilijan kohdalle. Päättyneellä kaudella luotettava hihamies nähtiin oman pelipaikkansa lisäksi liberon tontilla.

Hämeenlinnan Lentopallokerho: Lentopallon naisten Mestaruusliigassa libero Rita Timonen siirtyy Pölkky Kuusamosta Hämeenlinnaan. Samaa paikkaa pelaava Emilia Joensalo jatkaa Kerhossa. Myös keskitorjuja Bettina Yli-Sissala ja yleispelaaja Tuuli Tuominen jatkavat.

Puijo Wolley: Keskitorjujat Pilvi Kettunen ja Pihla Pohjola jatkavat Kuopiossa. Pohjola on kotoisin Jyväskylästä ja Kettunen Somerolta. Kettusella on kaksi SM-kultaakin vuosiltaan LP Viestissä.

Pölkky Kuusamo: SM-hopeajoukkueen uusi hakkuri on Julie Lengweiler. Hän on Sveitsin maajoukkuepelaaja. Viime kaudella Pölkyn hakkurina pelasi Polina Malik.