Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Kuva: CEV.eu

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Pölkky Kuusamo on hankkinut hakkurikseen Julie Lengweilerin.

Lengweiler on Sveitsin maajoukkuepelaaja. Hänellä on 22 vuotta ikää ja 186 senttimetriä pituutta.

Viime kaudella Pölkyn hakkurina pelasi Polina Malik. Kauden päätteeksi Pölkky otti SM-hopeaa.

Lengweiler on pelannut viime kaudet sveitsiläisessä Viteos NUC -joukkueessa. Joukkue on tuore Sveitsin mestari. Viteosissa Lengweiler on ollut voittamassa myös Sveitsin cupia ja supercupia.

– Olen kuullut seurasta ja tulevan kauden joukkueesta paljon hyviä asioita. En malta odottaa, että pääsen työskentelemään valmentajan ja uusien joukkuekavereiden kanssa, Lengweiler sanoi Pölkyn tiedotteessa.

Pölkky Kuusamo siirtyy Sotiris Gkotsisin valmennukseen. Pelaajakoordinaattori Mika Määtän mukaan Kuusamoon rakennetaan liikkuvaa, taistelevaa, periksiantamatonta ja yhtenäistä ryhmää.

– Julien kiinnitys on tärkeä palanen tätä kokonaisuutta. Hän on hakkurin tontille poikkeuksellisen liikkuva, puolustava ja monipuolinen pelaaja, joka tulee tuomaan varmasti vahvan lisän koko joukkueeseen, uskoo Määttä.

Viime kauteen nähden uusia pölkkykasvoja ovat passari Jalissa Trotter ja libero Sanna Häkkinen. Sopimuksia on kasassa kymmenen kappaletta.

Nurmon Jymyn (JymyVolley) nuoreen pelaajakaartiin kuuluvat Mette-Maarit Aro, Ada Peura ja Henni Rinta-Keturi jatkavat joukkueessa tulevalla kaudella.

Hakkuri Rinta-Keturi nousi viime kaudella Jymyn aloituskuusikkoon. Keskitorjuja Peura ja Rinta-Keturi ovat syntyneet vuonna 2003.

Aro (s. 2004) sai vielä päättyneellä kaudella vähemmän peliaikaa, mutta on valmis haastamaan kokeneemman kaartin.

Jymy on tehnyt sopimuksen yhteensä kymmenen pelaajan kanssa. Oman seuran panos joukkueessa on edelleen vahva, sillä sopimuksen allekirjoittaneista puolet on Nurmon Jymyn kasvatteja.

Hämeenlinnan Lentopallokerho: Keskitorjuja Bettina Yli-Sissala jatkaa Kerhossa.

LiigaPloki: LiigaPloki on hankkinut kaksi keskitorjujaa: Aliisa Kähkölän (edellinen seura Woman Volley) ja Siiri Vehmasen (Jyväslentis).

Raision Loimu: Lentopallon miesten Mestaruusliigan joukkueessa jatkavat päävalmentaja Per-Erik Dalqvist sekä pelaajat Väinö Rahko, Sebastian Pozo Hernandez, Eetu Kulmala, Eetu Mäki, Aatu Kulmala ja Tomi Saarinen.