Lentopallon MM-kultavalmentaja Vital Heynen sai potkut kesken loppuotteluiden

Kuva: CEV.eu

Italian lentopalloliigan loppuotteluissa pelaava Perugia on irtisanonut Vital Heynenin päävalmentajan tehtävästä.

Ensimmäisessä finaalissa Perugia hävisi Civitanovalle erin 1-3. Aiemmin oli tullut pettymys Mestarien liigassa. Perugia putosi välierissä hävittyään Trentinolle.

– Seura on vapauttanut Heynenin valmentajan työstä. Sunnuntaista alkaen ja kauden loppuun asti vastuun kantaa Carmine Fontana, Perugia tiedotti.

– Haluamme kiittää Vital Heyneniä hänen työstään kahden viime kauden aikana ja toivottaa hänelle onnea uran jatkoon.

Heynen purki tuntojaan somessa perjantaina.

– Olen hyvästellyt joukkueen. Olen ylpeä joukkueesta hienon, mutta vaikean vuoden jälkeen, Heynen twiittasi.

– Joukkueeni ansaitsee mestaruuden. Jätän joukkueen tietäen, että se tulee takaisin ottelusarjaan. Vaikka meille tuli etäisyyttä, joukkue tuntee tukeni.

Puolan lentopalloliitto nimitti Heynenin maan lentopallomaajoukkueen päävalmentajaksi kolme vuotta sitten. Heynen johdatti Puolan MM-kultaan vuoden 2018 kisoissa.

Belgialainen Heynen on aiemmin valmentanut maajoukkuetasolla Saksaa ja Belgiaa. Myös suomalaiselle lentopalloyleisölle Heynen on varsin tuttu. Takavuosina hän pelasi Mikko Eskon passariparina belgialaisessa Maaseiksissa.

Puolan lentopalloliigassa Eemi Tervaportin edustama Jastrzebski Wegiel on voiton päässä mestaruudesta. Jastrzebski voitti ensimmäisessä loppuottelussa Kedzierzyn-Kozlen erin 3-1. Tervaportti on joukkueen kakkospassari.

Saksan Bundesliigassa libero Roosa Koskelo ja Stuttgart ovat niin ikään voiton päässä mestaruudesta. Finaalivastustaja on Dresden. Luottolibero Koskelo teki Stuttgartin kanssa jatkosopimuksen vastikään.