Neea-Maria Joki: lupaava lentopalloilija siirtyy liigan kärkijoukkueeseen

Kuva: CEV.eu

Lupaava lentopalloilija Neea-Maria Joki pelaa ensi kaudella Mestaruusliigaa LP Kangasalan joukkueessa.

Joki on herättänyt myönteistä huomiota Suomen nuorten maajoukkueessa ja Kuortaneen urheiluopiston joukkueessa. Liigavauhtia hän pääsi maistamaan viime kaudella, kun Kuortane haastoi kaikki pääsarjajoukkueet kertaalleen.

Pisteitä Joki teki Kuortaneen ahkerimpana 99: hyökkäyksellä 80, ässäsyötöillä 15 ja torjunnalla neljä. Tehotilastoon hän sai lukeman +19. Noteeraus on hyvä, kun otetaan huomioon, että Kuortane hävisi kaikki ottelunsa ja voitti vain yhden erän.

Lisäksi Kuortane pelasi lentopallon naisten 1-sarjassa ja meni peräti loppuotteluun asti. Joki viimeisteli 20 ottelussa kaikkiaan 199 pistettä. Loppuottelusarjan voitti Helsinki Volley, joka on nousemassa Mestaruusliigaan.

Joki (s. 2004) on rovaniemeläisen Woman Volleyn kasvatti. Korkeushyppyäkin harrastava nuori urheilija pelaa pääosin yleispelaajana. Hänet on nähty myös hakkurina ja keskitorjujana.

LP Kangasalan päävalmentaja Arttu Keränen toteaa, että Joki on ”monella tapaa uransa alkuvaiheessa”.

– Nuori pelaaja, joka on oman pelipaikkansa löytänyt vasta viimeisten vuosien aikana. Paljon on töitä edessä, mutta tulevaisuus näyttää ehdottomasti lupaavalta, erittäin potentiaalisesta pelaajasta on kyse, Keränen sanoi Kangasalan somekanavissa.

LP Kangasalan joukkueeseen varmistuneita pelaajia ovat myös Roosa Laakkonen, Katja Kylmäaho, Tiiamari Sievänen, Emmi Jalonen, Taija Tikka ja Inka Sairiala.

Kaudella 2020-2021 Kangasala voitti Suomen cupin ja liigan runkosarjan. Liigakausi päättyi epäonnisesti koronavirustapaukseen kesken pudotuspelien.

LiigaPloki: Pihtiputaan lentopalloylpeys on vahvistanut ulkomaalaisosastoaan. Uusin hankinta on Silvia Pertens. Lue tästä lisää.

LP Viesti: Hallitsevan mestarin uudet hankinnat ovat yleispelaaja Jessica Kosonen ja keskitorjuja Jenni Jantunen.