Siirtouutisia Mestaruusliigasta ja lentopallon kansainvälisiltä kentiltä

Kuva: Jouni Ronkainen

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa LiigaPloki on vahvistanut ulkomaalaisosastoaan. Uusin hankinta on Silvia Pertens.

Pertens, virolainen yleispelaaja, siirtyy Pihtiputaalle kotimaastaan, TalTechin joukkueesta. TalTech voitti menneellä kaudella Baltian mestaruuden sekä Viron liigan ja cupin.

Kokemusta löytyy myös Pohjois-Amerikan yliopistoliigasta. Pertens pelasi Houstonin yliopiston joukkueessa Cougarsissa.

Ensi kaudella LiigPlokilla on tutun vahva panostus kansainvälisiin pelaajiin. Pertensin lisäksi ulkomaalaisvahvistukset ovat ukrainalaiset Olena Napalkova ja Anna Jefremenko sekä tanskalainen Helena Elbäk.

Uusia kasvoja ovat lisäksi Tara Loijas ja Venla Pirinen. Loijas, 18, pelaa passarina ja Pirinen, 20, liberona. Sopimuspelaajia on kaikkiaan 12.

LP Viesti: Hallitsevalla mestarilla on liigajoukkue lähes kasassa. Uusi hankinta on maajoukkuepelaaja Jessica Kosonen. Lue tästä lisää.

Niklas Seppänen Tshekkiin

Suomen miesten lentopallomaajoukkueen yleispelaaja Niklas Seppänen lähtee taas ulkomaille. Hänen uusi seuransa on tshekkiläinen Kladno.

Ammattilaisena Seppänen on vaikuttanut Ranskassa, Saksassa ja Valko-Venäjällä. Valko-Venäjällä hänet valittiin kauden parhaaksi hyökkääjäpelaajaksi vuonna 2018. Kokkolan Tiikerit, Korson Veto (nyk. Vantaa Ducks) ja Hurrikaani-Loimaa ovat hänen aiemmat joukkueensa Mestaruusliigassa.

Seppänen kuuluu Suomen ryhmään, joka valmistautuu lentopallon EM-kisoihin 2021. Yksi alkulohko pelataan Tampereella.

Suomalaisista Kladnossa on pelannut aiemmin Matti Hietanen. Valmentaja Milan Fortunik on tyytyväinen uudesta suomalaishankinnasta.

– Hän on pelaaja, joka ei panikoi. Etsimme pelaajaa, jolla olisi kokemusta kovista kilpailuista, Fortunik sanoi Kladnon verkkosivuilla.

Kladnoon on tasokas joukkue kehittymässä. Ryhmän pelaajista EM-kisoihin valmistautuvat Seppäsen lisäksi Tomas Kunc ja Petr Spulak (Tshekki), Lukas Kyjanica (Slovakia), Kristaps Platacs (Latvia) ja Gijs van Solkema (Alankomaat).

Kärkitason suomalaismiehistä ulkomaille lähtevät myös Joonas Jokela ja Jan Helenius (molemmat Active Living Orion, Alankomaat), Samuli Kaislasalo (Aons Milon, Kreikka), Veeti Nikkinen (Maaseik, Belgia) ja Aaro Nikula (Benfica, Portugali).

Keskitorjuja Sauli Sinkkonen sen sijaan palaa Suomeen ja Akaa-Volleyn miehistöön. Viime kaudet kuluivat Virossa ja Romaniassa.