Lentopalloilija Samuli Kaislasalo siirtyy Kreikkaan

Kuva: FIVB

Vuoden mittaisen kotimaanpysähdyksen jälkeen lentopalloilija Samuli Kaislasalo siirtyy jälleen ulkomaille.

Kaislasalon uusi seura on Kreikan liigassa pelaava Aons Milon. Hakkuri on Milonin ensimmäinen vahvistus tulevaksi kaudeksi.

Viime kauden Kaislasalo edusti Hurrikaani-Loimaata. Kausi päättyi pettymykseen ja puolivälierätappioon Vantaa Ducksille.

Kreikka on Kaislasalolle, 25, tuttu ympäristö. Hän pelasi Foinikas Sirosissa kaudella 2018-2019. Kansainvälistä seurajoukkuekokemusta hänellä on myös Belgiasta, Lindemans Aalstin joukkueesta.

Kaislasalolta löytyy kokemusta Suomen maajoukkueesta, mutta hän ei kuulu tällä hetkellä leiritykseen. Suomi valmistautuu lentopallon EM-kisoihin 2021 ja yhden alkulohkon isännöintiin Tampereella.

Tämänhetkisen maajoukkueringin varsinainen jokerikortti on Veeti Nikkinen, 19. Hän on maajoukkueessa ja kovatasoisen kansainvälisen liigajoukkueen leivissä – mutta ensimmäistäkään kamppailua hän ei ole pelannut kotimaansa pääsarjassa.

Ensi kaudella Nikkinen on belgialaisen Maaseikin miehiä. Maaseikia valmentaa Suomenkin luotsina toimiva Joel Banks. Viime kesänä Banks otti Nikkisen Suomen leiriryhmään ja piti näkemästään.

– Nuori voimalyöjä on hiomaton timantti ja monipuolinen pelaaja. Nyt hän pääsee totuttautumaan kovan tason liigaan, Maaseik ilmaisi verkkosivuillaan.

Nikkisellä on vaikuttavat 208 senttimetriä mittaa. Viime seurajoukkuekaudella hän pelasi Kuortaneella miesten 1-sarjaa ja Virtain Veikoissa juniorikamppailuja. Nikkinen on vaikuttanut niin hakkurina kuin yleispelaajana.

Maajoukkuetason liikehdintää

Hakkuri Joonas Jokela siirtyy Vantaa Ducksista Alankomaihin. Hänen uusi joukkueensa on Active Living Orion, jossa hän saa pelikaverikseen muun muassa Jan Heleniuksen.

Jokela nousi äskettäin maajoukkueeseen. Hän korvasi Aleksi Muukkosen. Muukkonen puolestaan siirtyy Lentopalloseura Ettasta etelämmäksi, Hurrikaani-Loimaan ryhmään.

VaLePassa tapahtuu. Nuori hakkuri-ilmiö Aaro Nikula vaihtaa Suomen kentät Portugaliin ja suurseura Benficaan. Tulopuolella on maajoukkueen keskitorjuja Severi Savonsalmi, joka saapuu Sastamalaan Savo Volleysta.

Keskitorjuja Sauli Sinkkonen palaa Akaa-Volleyn miehistöön. Viime kaudet kuluivat Virossa ja Romaniassa.

Passari Eemi Tervaportti ja libero Lauri Kerminen ovat tehneet jatkosopimukset laadukkaisiin seuroihin. Tervaportilla on mahdollisuus nousta puolalaisen Jastrzebski Wegielin ykköspassariksi, sillä Saksan maajoukkuemies Lukas Kampa siirtyy Gdanskiin.

Kerminen pysyy Moskovan Dynamossa. Viime kaudella ”Late” erikoistui euro-otteluihin – muistoksi tuli CEV Cupin mestaruus. Suuren palloilulajin eurocupvoittajana Kerminen meni harvalukuiseen suomalaisjoukkoon.

Yleispelaaja Niko Suihkonen jatkaa Ranskassa, Plessis Robinson Volley Ball -joukkueessa. Viime kaudella tuli Ranskan kakkostasolla sarjavoitto.

Kotimaisen Mestaruusliigan kentillä hakkuri Urpo Sivula ja libero Voitto Köykkä jatkavat Akaa-Volleyssa. Yleispelaaja Sakari Mäkinen taas pysyy VaLePan vahvuudessa.