Urpo Sivula sopimukseen – Sauli Sinkkonen siirtyy Akaa-Volleyhin

Kuva: Akaa-Volley

Lentopallon Mestaruusliigassa Akaa-Volley julkisti pelaajasopimuksia maanantaina. Viimeisimmät varmistuneet sopimuspelaajat ovat Urpo Sivula, Voitto Köykkä ja Sauli Sinkkonen.

Koko kolmikko kuuluu Suomen maajoukkueeseen, joka valmistautuu lentopallon EM-kisoihin. Yksi alkulohko pelataan Tampereella.

Hakkuri Sivulan ja libero Köykän kanssa Akaa teki jatkosopimukset. Keskitorjuja ja kokenut maajoukkuepelaaja Sinkkonen siirtyy Viron liigasta. Sinkkonen on pelannut Akaassa aikaisemminkin.

Akaa-Volleyn päävalmentajana aloittaa Olli Kunnari. Kaudesta tulee lentopalloikonin ensimmäinen päävalmentajana.

– Hänestä on pelkästään hyvää sanottavaa, Sivula virkkoi Akaan tiedotustilaisuudessa.

– Hän on yksi syy, miksi päädyin jatkosopimukseen. Meillä on yhteinen pitkä historia. Ajattelemme samalla tavalla lentopallosta ja urheilusta muutenkin. Haluan olla siinä joukkueessa, jossa Olli aloittaa valmentajanuransa. Palo taitaa olla aika kova.

Sivula on menestynyt seurajoukkueissa ulkomaillakin. Nyt alkaa kuitenkin jo kolmas perättäinen kausi kotimaan liigassa ja Akaa-Volleyssa.

– Seura on mitä parhain, totta kai. Täällä on hieno pelata ja olla, homma toimii. Fanit ovat todella hyviä. Toivottavasti saadaan ensi kaudella vanha kunnon mekkala aikaan, Sivula maalaili.

Uusia Akaa-Volleyn hankintoja Sinkkosen lisäksi ovat passari Anton Välimaa, libero Vili-Valtteri Help virolainen yleispelaaja Kristo Kollo.

Jatkajia Akaa-Volleyssa ovat Joni Mikkonen, Nico Nurmesniemi ja Panu Pitkänen. Akaassa farmipelaajana esiintynyt passari Saku Tuomivaara jatkaa hänkin. Ryhmään etsitään vielä keskitorjujaa, hakkuria ja yleispelaajaa.

Akaa-Volleylta Mestaruusliigan viime kausi päättyi putoamiseen puolivälierissä.

Katso Akaa-Volleyn tiedotustilaisuus: