Rantaperkiön Isku tekee uutta tulemista – ”Jos tulee nousu liigaan, olemme valmiit”

Kuva: Jyri Kivimäki

Tamperelainen klassikkoseura Rantaperkiön Isku vahvistaa lentopallotoimintaansa. Miesten edustusjoukkueen päävalmentajaksi on nimetty Heikki Kosonen.

Kosonen valmensi viimeksi Pälkäneen Luja-Lukkoa lentopallon 1-sarjassa. Kokemusta on myös tyttöjen maajoukkueen ja Tampereen Urheiluakatemian valmennustöistä.

Perinteikäs Rantaperkiö pelasi liigassa vielä kaudella 2017-2018. Kauden jälkeen Isku lähti vapaaehtoisesti 1-sarjaan. Sittemmin Isku on toiminut kestomenestyjä VaLePan yhteistyöseurana.

Kososen valitseminen valmentajaksi on merkittävä askel eteenpäin. Sitä tähdentävät myös Kosonen ja manageri Kari Kallio.

– Tässä on nyt uusi alku Rantaperkiön miesten lentopallolle, Kosonen ja Kallio sanovat seuran verkkosivuilla.

– Tavoitteena on kehittää nuoria pelaajia yhdessä joukkueen kokeneemman rungon kanssa. Pelaajakehitys on ykköstavoitteemme. Jos tästä seuraa nousu liigaan, olemme siihen valmiit.

Kosonen kertoo ottaneensa haasteen vastaan, koska Rantaperkiön Isku on valmis tekemään muutoksia juniorivalmennukseen sekä laadullisesti että määrällisesti.

– Lentopallo kuuluu ehdottomasti Tampereelle, Kosonen niittaa.

Rantaperkiön Isku täytti 110 vuotta tammikuussa. Lentopalloilussa Isku kuuluu Suomen historian merkittävimpiin seuroihin. Rantaperkiön Isku aloitti lentopallon pääsarjassa vuonna 1962 ja voitti ensimmäisen Suomen mestaruutensa jo seuraavana vuonna.

Vuonna 1990 seurasta eriytyi huippulentopallojoukkue Tampereen Isku-Volley. Isku-Volley palasi Rantaperkiön Iskun alaisuuteen kaudeksi 2013-2014.

Rantaperkiön Iskun nimellä seura voitti kaksi SM-kultaa ja Isku-Volleyna toiset kaksi. Lisäksi seuran tilillä on lukuisia himmeämpiä mitaleita sekä cupmenestyksiä. Iskun naiset ottivat SM-pronssia vuonna 1981.

Iskun viimeisin SM-mitali (pronssi) on vuodelta 2011. Seuran miehet ja naiset pelasivat 1-sarjassa kaudella 2020-2021. Runkosarjassa Iskun miehet sijoittuivat viidenneksi ja naiset neljänneksi.

Nykyisin Rantaperkiön Iskun lajivalikoimaan kuuluvat lentopallo, joukkuevoimistelu ja harrasteliikunta.