Pelaaja- ja valmentajauutisia lentopallon Mestaruusliigasta ja 1-sarjasta

Kuva: Kari Kautto

Lentopallon hallitseva Suomen mestari VaLePa jatkaa Janne Kangaskokon valmennuksessa.

Kangaskokko aloitti VaLePan päävalmentajana vuonna 2019. Kausi 2020-2021 päättyi hänen komennossaan SM-kultajuhliin.

VaLePan ja Kangaskokon välinen jatkosopimus on kahden vuoden mittainen. Valmentaja on pestistä tyytyväinen.

– Saamme koottua tulevalle kaudelle mielenkiintoisen joukkueen. Toivottavasti olisi normaali kausi rajoitusten puolesta, Kangaskokko sanoo VaLePan tiedotteessa.

– Kahden vuoden päävalmentajuus on opettanut todella paljon lajista, ihmisistä ja johtamisesta. Koen, että pystyn kehittymään paljon lisää, kun nyt tietää paremmin mihin keskittyä ja mitä kehittää.

Kangaskokon tiimiin kuuluvat kakkosvalmentaja ja tilastovastaava Djordje Nahod, fysioterapeutti Jaro Nieminen ja huoltaja Mauno Soro.

Varma pelaajistomuutos on yleispelaaja Juho Kauniston siirtyminen toisaalle. Hän pelaa ensi kaudella belgialaisessa VBC Waremme -joukkueessa.

Hurrikaani-Loimaa: Hurrikaani ja keskitorjuja Mikko Suomalainen ovat sopineet kahden vuoden mittaisesta jatkosta. Suomalainen oli viime kaudella liigan runkosarjassa torjuntapisteykkönen.

– Olen iloinen siitä, miten asiat ovat toimineet Hurrikaanissa. Peliotteet ovat kehittyneet valtavasti, olen koko ajan mennyt eteenpäin pelillisesti. Tarkoitus ei ole jämähtää kehityksen kanssa paikalleen. Työtä on tehtävä myös jatkossa valtavasti, kommentoi Suomalainen.

Akaa-Volley: Keskitorjuja Sauli Sinkkonen palaa Akaaseen. Hän pelasi viime kaudella Viron liigassa. Hakkuri Urpo Sivula ja libero Voitto Köykkä jatkavat Akaassa. Koko kolmikko kuuluu Suomen maajoukkuerinkiin, joka valmistautuu lentopallon EM-kisoihin.

LP-Vampula: Lentopallon naisten Mestaruusliigassa LP-Vampula on hankkinut yhdysvaltalaisen yleispelaajan Cassidy Bairdin. Pohjois-Amerikan yliopistoliigan lisäksi hän on pelannut Sveitsissä, Portugalissa ja Tshekissä.

LP-Vampula kertoo, että Bairdin lisäksi joukkueeseen on tulossa kaksi ulkomaalaisvahvistusta ensi kaudeksi.

OrPo: OrPon oma juniori Petra Lehtinen, 16, liittyy liigajoukkueeseen liberoksi. Kokeneempi libero joukkueessa on Emilia Putkisaari. Sopimuspelaajia Orivedellä on nyt yhdeksän.

Nurmon Jymy: Entinen liigapelaaja Aleksi Mutka aloittaa Jymyn junioripäällikkönä. Hän on aiemmin tehnyt vastaavaa työtä VaLePassa.

– Junioreiden kanssa työskentelyssä näkee aitoja tunteita ja suuria kehitysaskeleita. Juniorityö on tärkeää pohjatyötä tulevaan, ja omalla pelaajaurallani koin juniorivalmennuksen tärkeäksi osaksi omaa kehittymistäni, Mutka sanoo.

Jymyn lentopallojaostoa johtava Katariina Toivola suunnittelee Mutkalle laajaa työnkuvaa. Seura tarvitsee yhteyshenkilön, joka kehittää ja auttaa ryhmien valmennusta.

– Valmentajat ovat jo kauan toivoneet kouluttajaa, joka osallistuu valmennuksen suunnitteluun ja joka seuraa valmennuksen toteutumista säännöllisesti, Toivola kertoo.

Lempo-Volley: Lentopallon 1-sarjassa pelaavan Lempo-Volleyn uusi päävalmentaja on Tuomas Alatalo. Viime kaudella Alatalo valmensi Pölkky Kuusamon naisten Mestaruusliigassa hopealle.

Sopimus kattaa kaksi vuotta. Alatalosta tulee ykkössarjajoukkueen päävalmentaja ja seuran juniorivalmennuspäällikkö. Hän alkaa hoitaa tehtäviään täysipainoisesti joulun jälkeen.

– Olin jo ajatellut, että tulee välivuosi valmennuksesta. Lempoon tuleminen oli aikamoinen sattuma. Kun Lemposta otettiin yhteyttä, olin ylpeä ja otettu. Kipinä syttyi ja lähdin mukaan, Alatalo taustoittaa.

– Innolla hyppään jossain vaiheessa kautta joukkueen ja seuran mukaan. Hienoa päästä uuteen seuraan, olen kuullut paljon hyvää Lemposta.

Rantaperkiön Isku: Perinteikäs tamperelaisseura vahvistaa toimintaansa. Uusi ykkössarjajoukkueen valmentaja on Heikki Kosonen. Lue Rantaperkiön uudesta tulemisesta lisää tästä.