Suomen EM-kisavastustaja lähetti tuhdit terveiset lentopallon kesäliigasta

Kuva: CEV.eu

Turkki ja Bulgaria ovat voittaneet lentopalloilussa Euroopan kultaisen liigan 2021.

Miesten kultaisen liigan loppuottelussa Turkki voitti Ukrainan erin 3-1. Turkki pelaa samassa alkulohkossa kuin Suomi lentopallon EM-kisoissa 2021.

Kesäliigan voittoon Turkin valmensi Nedim Özbey. Tehotykkinä ahkeroi tutusti Adis Lagumdzja. Hakkuri latasi loppuottelussakin vakuuttavat 23 pistettä.

Hopeajoukkue Ukrainaa valmentaa Suomenkin kentiltä tuttu Ugis Krastins.

Pronssia kultaisessa liigassa saavutti Viro, joka on Suomen, Puolan ja Tshekin tavoin EM-kisaisäntä syksyllä. Viro kaatoi pronssiottelussa Belgian 3-0.

Naisten kultaisen liigan finaalissa Bulgaria kaatoi Kroatian. Ottelu päättyi 3-1 Daniele Santarellin valmentaman Bulgarian hyväksi.

Pronssia otti Espanja, joka kaatoi mitaliottelussa Tshekin 3-2-tuloksella.

Lentopallon kesäliigojen alimmalla tasolla, Euroopan hopeisessa liigassa, voittajat ovat Tanska sekä Bosnia ja Hertsegovina. Tanska oli paras miesten liigassa. Bosnia ja Hertsegovina vei nimiinsä naisten hopeisen liigan.

Suomen miesten maajoukkue jätti hopeisen liigan väliin. Suomen naisilla oli paikka kultaiseen liigaan. Joukkue joutui vetäytymään koronavirusongelmien vuoksi.

Lentopallon kesäliigojen ykköstaso on kansainvälisen liiton FIVB:n järjestämä Volleyball Nations League (VNL).

Naisten VNL:ssä on 15 ottelukierrosta kattanut alkusarja saatu päätökseen. Neljän parhaan joukkueen lopputurnaukseen selvisivät USA, Brasilia, Japani ja Turkki. Ratkaisuottelut alkavat torstaina.

Miesten VNL:ssä on alkusarjaa vielä kolme ottelukierrosta jäljellä. Brasilia, Puola, Slovenia ja Venäjä ovat kiinni lopputurnauspaikoissa. Venäjää valmentaa Tuomas Sammelvuo.

Jos olympialaiset saadaan Tokiossa pidettyä, huippulentopalloilu jatkuu pian kesäliigojen jälkeen. Lentopallon olympiaturnauksen on määrä alkaa 24. heinäkuuta. Sekä miesten että naisten turnauksessa on mukana 12 maata.

Lentopallon EM-kisat 2021 seuraavat elo- ja syyskuussa. Suomen miehet ja naiset ovat molemmat mukana.