Joonas Jokela nousi Suomen lentopallomaajoukkueeseen

Kuva: CEV.eu

Joonas Jokela nousee Suomen lentopallomaajoukkueeseen. Hakkuri on saanut kutsun toiselle leirijaksolle, joka käynnistyy heinäkuun alussa.

Tilaa Jokelalle tekee nuori Aleksi Muukkonen. Muukkonen oli mukana ensimmäisessä ryhmässä, joka valittiin huhtikuussa.

Suomen miesten maajoukkue valmistautuu lentopallon EM-kisoihin 2021. Suomi isännöi yhtä alkulohkoa Tampereella.

Jokela, 22, on pelannut yhden kauden Sveitsin liigassa, mutta suurimmat näytöt ovat Mestaruusliigasta. Hän näytteli yhtä avainroolia oululaisen Lentopalloseura Ettan upeassa kaudessa, joka päättyi sensaatiohopeaan keväällä 2019.

Päättyneellä kaudella Jokela nousi taas esiin. Hänen edustamansa Vantaa Ducks yllätti puolivälierissä Hurrikaani-Loimaan ja pani välierissä Savo Volleyn ahtaalle. Lopputulos oli neljäs sija.

– Ei kai sytykettä tarvitse erikseen etsiä, kyllä se löytyy näistä peleistä. Jos metallia halutaan kaulaan, täytyy sen mukaan pelata, Jokela kommentoi maaliskuussa.

– Totta kai maajoukkueessa haluaisi olla. Ainoa, mitä voi tehdä, on kentällä näyttää, mitä osaa, hän lisäsi.

Muukkonen pelasi hyvän kauden Ettassa, mutta suurempi maajoukkuevastuu on vielä vuosien päässä. Päävalmentaja Joel Banks sanoi lentopalloliiton tiedotteessa, että Muukkonen oli leirillä ”todella vahvasti läsnä niin henkisesti kuin fyysisesti ja osoitti vahvaa luonnetta”.

Ensi kaudeksi Muukkonen, joka täyttää pian 19 vuotta, siirtyy Hurrikaani-Loimaan joukkueeseen. Loimaalla hänelle on suunnitteilla yleispelaajan rooli.

– Nuori ja eteenpäin haluava pelaaja. Hyvät raamit, kropan hallinta ja intoa riittää. Erittäin mielenkiintoista nähdä ja kuulla, miten Aleksi haluaa kehittyä, sanaili Hurrikaanin valmentaja Jussi Heino.

Suomen maajoukkueringissä hakkurit ovat nyt Jokela, Urpo Sivula ja Aaro Nikula.

Sivula jatkaa Akaa-Volleyssa, Nikula taas siirtyy suurseura Benficaan. Jokelan ensi kauden seura on Alankomaiden liigassa pelaava Active Living Orion. Orioniin hän saa pelikaveriksi muiden muassa Jan Heleniuksen.

Lentopallon EM-kisojen alkulohkossa Suomen vastustajiksi Tampereelle tulevat Venäjä, Alankomaat, Turkki, Espanja ja Pohjois-Makedonia. Lentopallon EM-kisojen pääjärjestäjä on Puola. Alkulohkot pelataan Puolassa, Tshekissä, Suomessa ja Virossa. Mahdolliset pudotuspeliottelunsa Suomi aloittaa Gdanskissa, Puolassa.

Syksyllä 2021 myös Suomen naiset pelaavat lentopallon EM-kisoissa. Suomen naisten vastustajat alkulohkossa ovat Romania, Turkki, Alankomaat, Ukraina ja Ruotsi. Lohko kamppaillaan Romaniassa.

Suomen miesten lentopallomaajoukkue 2021

Tilanne 16.6.

Passarit: Eemi Tervaportti, Akseli Lankinen

Hakkurit: Urpo Sivula, Joonas Jokela, Aaro Nikula

Keskitorjujat: Tommi Siirilä, Sauli Sinkkonen, Miki Jauhiainen, Severi Savonsalmi

Yleispelaajat: Sakari Mäkinen, Antti Ronkainen, Niklas Seppänen, Niko Suihkonen, Veeti Nikkinen

Liberot: Lauri Kerminen, Voitto Köykkä

Päävalmentaja: Joel Banks