Perinteikäs Oulun Kisko lentopallon 1-sarjaan – ”Kaikista huokuu hyvä asenne”

Nousijajoukkue Oulun Kisko lähtee lentopallon 1-sarjan kauteen sekoituksella kokemusta sekä nuoria tulevaisuuden lupauksia.

Kakkossarjan kärkijoukkueisiin kahtena viime kautena kuuluneiden punapaitojen runko on pysynyt suurelta osin kasassa ja lisäksi joukkue on vahvistunut uusilla hankinnoilla. Kovimpana hankintana Kisko onnistui kaappaamaan viime kauden Napapiirin Pallokettujen ykköstähden: yleispelaaja Otso Hakala liittyi joukkueeseen.

– Kiskon jätkät ovat ottaneet minut hyvin mukaan joukkueeseen, olo on tervetullut. On mukava päästä pelaamaan hyvätasoista ykkössarjaa opiskeluiden vastapainoksi. Treenisalilla kaikista on huokunut hyvä asenne, joten lähden hyvillä mielin aloittamaan pian alkavaa kautta, kertoo Hakala.

Kisko lähtee kauteen kolmella passarilla. Kokenut Jussi Mäkinen ja kahdella viime kaudella Kiskoa edustanut, tällä hetkellä varusmiespalvelusta suorittava Vili Taskila, saavat seurakseen nuoren lupauksen, kun 15-vuotias Ville Kuukasjärvi liittyy Kiskoon nuorten kaksoisedustuksella juniori-ikäluokkien ja miesten 2-sarjaotteluiden lisäksi.

Yleispelaajaosastolla jatkavat viime kauden rungosta Olli Huhtala ja Tomi Kuronen. Hakalan hankinnan lisäksi yleispelaajaosastolle liittyy 1-sarjassa Napapiirin Pallokettuja sekä 2-sarjassa NaPaa, Himangan Urheilijoita ja Vieska Wolleyta aiemmin edustanut Juho Puolitaival.

Keskitorjujissa nähdään myös uusi kasvo. Kempeleen lentopalloa ja Nurmon Jymyä junioreissa sekä Oulunsalon Vasamaa miesten 2-sarjassa edustanut 20-vuotias Martti Mustonen siirtyy Kiskoon. Vuonna 2019 Ettassa SM-hopeaa saavuttanut Ville Kaksonen sekä Jussi Häkkinen ja Aki Sorsa jatkavat joukkueessa.

Liberon pelipaikalla nähdään kauden aikana kova kilpailu kokemuksen ja nuoruuden välillä, sillä liigakokemusta omaava Petteri Kiilunen saa seurakseen 17-vuotiaan Oulunsalon Vasamassa A-junioreita pelaavan Teemu Kataisen.

Pallontappajana hakkurin tontilla jatkaa Santeri Kammonen. Kammonen pystyy tarvittaessa pelaamaan myös yleispelaajana, joten Kisko kartoittaa vielä toista hakkuria pelaajaringin laajentamiseksi. Valmentajana jatkaa Pertti Nissinen yhdessä taustatiiminsä kanssa.

– Valmentajan näkökulmasta joukkue koostuu hyvällä tavalla kokeneista ja nuorista pelaajista. Nuoremmat pelaajat kirittävät vanhempia pelaajia parempaan suoritukseen ja vanhemmat taas auttavat nuorempia kokemuksellaan. Haasteen kauteen on tuonut kuitenkin myöhäinen harjoituskauden aloitus. Yhdessäolon aika on jäänyt rajalliseksi, kertoo Nissinen.

– Joukkue on asettanut tavoitteeksi, että peli kehittyy peli peliltä nyt syyskauden aikana. Tämä ei tietenkään tarkoita, että nyt syyskaudella ei olisi tavoite pärjätä. Jokaisesta pallosta lähdetään aina taistelemaan. Valmentajallekin kausi on tietyllä tapaa uusi matka, sillä miesten 1-sarja on uusi tuttavuus. Fiilis on kuitenkin hyvä ja se antaa odottaa hauskaa ja mielenkiintoista matkaa poikien kanssa.

Joukkueen managerina toimii Toni Kangaskorte. Kiskossa lentopallo-oppinsa saanut Kangaskorte ripusti pelikengät naulaan ja ryhtyi johtohommiin.

– Hieno juttu, että saatiin joukkue kasaan 1-sarjaan. Ja mikä parasta, joukkueessa on mukana aitoja alkuperäisiä kiskolaisia. Vaikka suurin osa pelaajista alkaa olla jo työelämässä ja se tuo mukanaan erilaisia haasteita treenaamisen ja pelien suhteen, kaikki pelaajat vaikuttavat todella sitoutuneilta, Kangaskorte sanoo.

– Harjoituskausi jäi lyhyeksi ennen pelejä, mutta suurin osa pelaajista on toisilleen tuttuja entuudestaan, mikä helpottaa joukkuekemian luomisessa. Uskon, että loistava joukkuehenki onkin avaintekijä tulevalle kaudelle menestymisen suhteen. Toivotaan, että kausi saadaan vedettyä pelien ja treenien suhteen läpi ja päästään nauttimaan kunnolla lentiksestä.

Oulun Kisko perustettiin vuonna 1960. Ansiolistasta löytyy TUL:n mestaruus vuodelta 1979. Kisko oli vuonna 1990 perustamassa Oulun nykyistä liigajoukkuetta, Ettaa. Nyt Kisko lähtee kauteen sarjanousijana haastamaan meritoituneita ja kokeneita 1-sarjajoukkueita.

– Joukkueen kasaaminen alkoi kaudelle 2018-2019 nelossarjaan ja osa sen joukkueen rungosta on edelleen mukana. Hienoa, että on saatu mukaan myös tulevaisuuden lupauksia lähialueilta meitä kokeneempia kirittämään. Mieltä myös lämmittää, että Kiskon C-poikien vuoden 2006 joukkueesta neljä pelaajaa seitsemästä on tavalla tai toisella mukana nykyjoukkueen toiminnassa, iloitsee joukkueen passari Jussi Mäkinen.

Kisko pelaa pääosan kotiotteluistaan Oulunsalon Pitkäkankaan koululla Kari Sepän salissa. Kausi alkaa Lempäälässä lauantaina 25. syyskuuta sarjan ennakkosuosikkeihin kuuluvan Lempo Volleyn vieraana.

Oulun Kisko lentopallon miesten 1-sarjassa 2021-2022

Passarit: Jussi Mäkinen, Vili Taskila ja Ville Kuukasjärvi

Yleispelaajat: Otso Hakala, Olli Huhtala, Tomi Kuronen ja Juho Puolitaival

Keskitorjujat: Ville Kaksonen, Jussi Häkkinen, Martti Mustonen ja Aki Sorsa

Hakkuri: Santeri Kammonen

Liberot: Petteri Kiilunen ja Teemu Katainen

Valmentaja: Pertti Nissinen

Lähde: Oulun Kisko