”Erimielisyydet on käsitelty”: Andrus Raadik taas Savo Volleyn mies

Lentopallon Mestaruusliigassa pelaava Savo Volley ja virolainen yleispelaaja Andrus Raadik ovat unohtaneet välisensä draaman. Raadik palaa Savon joukkueeseen ensi kaudeksi.

Kokenut Raadik joutui lähtemään Savo Volleysta keväällä 2019. Hän oli kritisoinut edustamaansa seuraa virolaisella nettisivustolla. Hän oli arvostellut muun muassa liian tiheää harjoitustahtia ja seuran keinotekoiseksi kokemaansa ilmapiiriä.

Savo Volley irtisanoi Raadikin sopimuksen, koska sopimuksessa oli pykälä, jonka mukaan pelaajan täytyy pidättäytyä seuraa ja joukkuetta koskevista lausunnoista.

Raadik, Viron maajoukkuemies, on sittemmin pelannut Turkissa, Tunisiassa ja kotimaassaan.

– Erimielisyydet on käsitelty, eikä menneillä asioilla ole enää kerrassaan mitään vaikutusta, sanoo Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen seuran verkkosivuilla.

– Hänen isoin vahvuutensa on voimakas, järkevä hyökkäys. Toki hänen sormivastaanottonsa on myös vaikuttava.

Perungan Pojat: Myös Rovaniemelle saadaan kansainvälinen paluumuuttaja, ruotsalainen hakkuri Fredric Gustafsson.

Varmistuneita pelaajia PerPoon ovat myös passari Lasse Jäntti, keskitorjuja Atro Berg sekä yleispelaajat Miikka Lemola, Ville Kulmala ja Toni Katajamäki. Valmentajana aloittaa Luis Salgado.

VaLePa: VaLePan ja huippuseura Trentinon välinen yhteistyö tuottaa tulosta. Ensi kaudeksi VaLePaan tulee Italiasta lupaava yleispelaaja Alberto Cavasin.

Päävalmentaja Janne Kangaskokko pitää Cavasinia mielenkiintoisena hankintana.

– Enemmänkin hakkurin tonttia pelannut ”Cava” on tullut opettelemaan yleispelaajan paikkaa ja saamaan kokemusta. Alberto omaa loistavan fyysisen potentiaalin ja on erittäin oppimiskykyinen. Hän on ottanut isoja kehitysaskeleita jo lyhyessä ajassa. Miellyttävä ja hyvä persoona tuo lisäväriä VaLePan nuoreen joukkueeseen, Kangaskokko kommentoi VaLePan tiedotteessa.

VaLePa etsii joukkueeseensa hakkuria. Viime kauden ykköshyökkääjä Aaro Nikula siirtyy ulkomaille.

Vantaa Ducks: Aleksander ”Alek” Rastamo jatkaa Ducksissa. Hänelle kaavaillaan ykköshakkurin roolia.

Nurmon Jymy: Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Jymy on hankkinut kansainväliseksi vahvistuksekseen Diana Lundvallin.

Ruotsalais-costaricalainen yleispelaaja Lundvall, 25, muuttaa Nurmoon Örebrosta. Ruotsin maajoukkuepelaaja on vaikuttanut myös Sveitsissä ja Saksassa. Jymyä hän kiittelee kehityskykyiseksi nuoreksi joukkueeksi.

– Seuralla on hieno visio ja suunnitelma tuleviksi kausiksi, ja haluan olla mukana toteuttamassa tavoitteita. Joukkueessa on paljon hyviä, mutta vielä nuoria pelaajia, mikä kertoo siitä, että kehittymisen varaa on runsaasti, Lundvall toteaa.

Lundvall kertoo pelanneensa nuorempana aktiivisesti tennistä, mutta havainneensa jo varhain olevansa joukkuepelaaja.

– Rakastan joukkueen henkeä, yhteyttä ja yhteistä onnea hyvien suoritusten jälkeen. Nautin siitä, että lentopallo on tekninen laji, jossa voi aina kehittyä ja työskennellä yksityiskohtien parissa. Lentopallo on räjähtävä ja nopea laji, jossa on oltava koko ajan läsnä. Pidän myös siitä, että peliä voi pelata niin monella eri tavalla, se ei ole koskaan tylsää.

Lundvall sanoo olevansa kentällä aggressiivinen ja rohkea.

– Odotan myös sitä, että pääsen pelien jälkeen saunomaan, Lundvall lohkaisee.

Mestaruusliiga: Helsinki Volley ja TUTO Volley ovat nousemassa lentopallon pääsarjaan. Lue lisää tästä.

Hurrikaani-Loimaa: Jukka Vehviläinen on kuollut. Vehviläinen (1981–2021) toimi Loimaan Jankon kapteenina ja nousi seuralegendaksi. Hänet siunataan perjantaina 18. kesäkuuta Loimaalla. Lentopallo.info kunnioittaa Jukka Vehviläisen muistoa.