Lentopalloilija Jiri Hänninen siirtyy Suomen mestareihin

Kuva: Hannu Moilanen

Lentopalloilija Jiri Hänninen siirtyy hallitsevaan SM-kultajoukkueeseen VaLePaan.

Yleispelaaja Hänninen kuuluu Mestaruusliigan parhaisiin nuoriin pelaajiin. VaLePaan hän siirtyy Kokkolan Tiikereistä.

Tiistaina VaLePa tiedotti lisäksi, että keskitorjuja Mikko Karjarinta ja hakkuri Matias Tihumäki jatkavat joukkueessa.

Pattijoelta kotoisin oleva Hänninen (s. 1998) aloitti lentopallon Raahen Lentopallossa. Ensimmäisen liigaottelunsa Hänninen pelasi 17-vuotiaana Ettan joukkueessa. Kahden Etta-kauden jälkeen Hänninen siirtyi Tiikereihin.

Tiikereissä Hänninen on ollut vahva vastuunkantaja kaikilla osa-alueilla. Viime kaudella Hänninen voitti runkosarjassa Mestaruusliigan ässätilaston 40 ässällä, kymmenen erolla seuraavaan.

Hännisen tavoitteena ovat kansainväliset ammattilaiskentät.

– Haen seuramuutoksella astetta kovempaa haastetta kovemmassa joukkueessa, pois mukavuusalueelta. Uskon, että VaLePa tarjoaa parasta mahdollista treeniä kehittymiseen. Kova porukka ja erinomaiset harjoitteluolosuhteet. Ensikokemus harjoituksista on hyvä. Tunnelma on rento, mutta töitä tehdään tosissaan, Hänninen sanoo VaLePan tiedotteessa.

– Tulevalla kaudella kaikki on uutta. Sastamalassa on vahva lentopallokulttuuri, ja VaLePassa on totuttu voittamaan. Se tuo paineita, mutta tykkään pelata paineen alla. Tavoitteena on kehittyä taas yksi napsu eteenpäin.

Päävalmentaja Janne Kangaskokko iloitsee VaLePan uudesta vahvistuksesta ja pitää tätä täsmähankintana.

– Suomalaisten yleispelaajien eliittiin kuuluva pelaaja. Jiri on tekninen ja taitava pelaaja, jolla on myös kokonaisuus kunnossa. Vastaanotto on hyvällä tasolla. Hyökkäyksessä on useita suuntia ja kosketuksia. Jiri on harjoituksissa aktiivinen ja auttaa muita pelaajia oman harjoittelun lomassa, Kangaskokko näkee.

Mikko Karjarinta otti ensituntumaa lentopalloon kotipaikkakuntansa Järvenpään Blues Volleyssa. Kuortaneen valmennuskeskuksen kautta Karjarinta siirtyi VaLePaan, jossa hän aloittaa nyt neljännen kautensa. Karjarinnan, jolla on pituutta 210 senttimetriä, pelaamiselle ominaista on rauhallisuus ja huolellisuus.

– VaLePassa pidän erityisesti toiminnan ammattimaisuudesta, sekä siitä, että vain mestaruus kelpaa. Hienoa, kuinka paljon nuoria suomalaisia on avauksessa, kehaisee Karjarinta.

Janne Kangaskokolla on varsin positiiviset odotukset Mikon peliesityksistä tulevalla kaudella. Päättynyt kausi oli nousujohteinen.

– Kesäharjoittelussa on tarkoituksena kehittää erityisesti hyökkäystä ja torjuntaliikkumista. Mikko elää vahvasti tunteella urheilijana, vaikka ei aina ulkokuoresta sitä tunnistakaan, Kangaskokko kommentoi.

Huittisista kotoisin oleva Matias Tihumäki aloitti lentopalloilun FC-57:n junioreissa, kunnes junioriura jatkui VaLePassa Jukka Tapion valmennuksessa ja Kuortaneen valmennuskeskuksessa. Nyt Tihumäki aloittaa VaLePassa toista liigakauttaan.

Viime kauteen nähden uusia pelaajia VaLePassa ovat Mäkisen lisäksi Tuomas Hautala, Joel Laakso, Ville Järnvall sekä maajoukkuetason keskitorjuja Severi Savonsalmi.

Lentopalloseura Etta: Kahden vuoden takaiset SM-hopeasankarit Niko Haapakoski ja Eetu Pennanen palaavat Ettaan. Lue lisää tästä.