Helsinki Volley otti erän Suomen mestareilta historiansa ensimmäisessä liigaottelussa

Helsinki on palannut lentopallon liigakartalle 20 vuoden tauon jälkeen. Helsinki Volley debytoi naisten Mestaruusliigassa torstaina.

Historiansa ensimmäisessä liigaottelussa Helsinki sai vastaansa kovimman mahdollisen joukkueen: hallitsevan Suomen mestarin LP Viestin. Viesti voitti ottelun Töölön Kisahallissa erin 3-1.

Show koostui kahdesta näytöksestä. Ensimmäisessä pirteä nousijajoukkue taisteli tasapäisesti mestarin kanssa kahden erän ajan, kun taas toisessa kahden erän sessiossa ryhdistäytynyt mestari käveli helsinkiläisten yli.

Dirk Sauermannin valmentama Helsinki Volley pelasi ajoittain kivaa lentopalloa, joten heittopussia siitä tuskin tulee. Kohtalon määrittelevät todennäköisesti kamppailut muita alakastiin arvioituja joukkueita kuten Puijo Wolleyta ja Woman Volleyta vastaan.

Helsingiltä on hyvä veto ottaa vahvistus passarin paikalle. Irina Melnitshuk tuskin kuuluu aivan liigan kärkeen ainakaan vielä, mutta hän tuo taatusti ryhtiä joukkueen peliin. Kunhan yhteys keskitorjuja Mona Kokkoon kehittyy, voi kaksikosta tulla hyvä liigatason akseli.

Muista liigajoukkueista tutut yleispelaajat Janica Helenius ja Jemina Jäärni pelasivat rohkeasti, joskin aloitussyötön vastaanotossa on vielä tekemistä.

– Pystyimme olemaan kova vastustaja kahdessa ensimmäisessä erässä. Kahdessa viimeisessä pelin laadussa oli sitten eroa. Hyvä, että saimme ensimmäisessä liigaottelussamme erän mestareilta, valmentaja Sauermann kommentoi.

Torstaisessa ottelussa joukkueiden ahkerimmat pisteidentekijät olivat Helsingin Jäärni (15) ja Viestin Iina Andrikopoulou (17).

Paikan päällä tapausta todisti vain 211 katsojaa. Toki virusriskit ja -rajoitteet edelleen painavat, mutta enemmän kansaa Kisahalliin sopii odottaa tulevissa otteluissa.

Toisessa liiga-avausillan ottelussa Hämeenlinnan Lentopallokerho otti odotetun 3-0-voiton Kuortaneen nuorista. Hakkuri Yasmine Madsen teki verkolla mitä halusi ja viimeisteli 16 pinnaa.

– On aina hankala rikkoa jää kauden avauksessa. En odottanut pelin sujuvan ihan näin mallikkaasti. Olen tyytyväinen jokaiseen pelaajaan. Aloitimme vähän hitaasti, mutta kontrolloimme kuitenkin ottelua koko ajan, Kerhon valmentaja Matteo Pentassuglia sanoi.

Lentopallon miesten Mestaruusliiga alkaa ensi keskiviikkona.